Lokalni stožeri: zasad imamo 72 nova slučaja, najviše ih je u Zagrebu

Lokalni stožeri od jutra objavljuju podatke, pratimo ih

ZADNJA IZMJENA: kol 9, 2020
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer jučer je objavio da su u Hrvatskoj zabilježena 62 nova slučaja koronavirusa, nije bilo preminulih. Tako je, s jučerašnjim danom, broj aktivnih slučajeva bio 553.

Najveći broj novozaraženih zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a ravnateljica nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin jučer je na presici tog stožera rekla da su najveće žarište zaraze u tom dijelu Hrvatske noćni klubovi.

I Vukovarsko-srijemska županija je sa sedam novozaraženih jučer bila jedna od najpogođenijih. Dok čekamo nove službene podatke, pratimo županijske stožere.


Karlovačka: 2 nova

Dvoje novooboljelih je u Karlovačkoj županiji. “Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 72 testiranja u OB Karlovac i 11 testiranja u OB Ogulin. Pristigla su 2 pozitivna nalaza. Obje osobe su iz Karlovca. U tijeku je epidemiološka obrada”, priopćio je lokalni stožer.

Zadarska: 2 nova

Dvije osobe, mlađi muškarci, pozitivne su na koronavirus na području Zadarske županije. Dolaze iz Zadra i Benkovca. S jučerašnjim danom izliječene su još dvije osobe. Hospitalizirano je troje ljudi.

Splitsko-dalmatinska: 18 novih

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ, od ukupno 288 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 18 novooboljelih osoba pozitivno na covid-infekciju i to iz Splita 7 osoba, iz Imotskog 1 osoba, iz Makarske 4 osobe, iz Sinja 2 osobe, iz Baške Vode 1 osoba, iz Otoka 1 osoba, iz Prološca 1 osoba i iz Runovića 1 osoba.

Uz 18 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja grada Zagreba.

Krapinsko-zagorska: 1 novi

U Krapinsko-zagorskoj županiji imaju jednog novozaraženog s područja Općine Đurmanec te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 10.

Ličko-senjska: 2 nova

Na području Ličko-senjske županije imaju dva nova slučajeva zaraze u posljednja 24 sata. Jedna oboljela osoba je s područja grada Novalje i bliski je kontakt ranije oboljele osobe. Druga oboljela osoba je s područja općine Donji Lapac i po povratku iz srbije utvrđeno je da je zaražena koronavirsom.

Na području grada Novalje potvrđen je i jedan slučaj oboljele osobe iz druge županije. Ona je smještena u izolaciju u privatnom smještaju, trenutno se prikupljaju kontakti spomenute osobe. U posljednja 24 sata na području ove županije testirano je 15 osoba.

Koprivničko-križevačka: nema

Iz Koprivničko-križevačke županija izvijestili su kako u posljednja 24 sata nemaju novih slučajeva zaraze koronavirusom. Točnije, nemaju uopće aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji su još tri osobe. Od početka epidemije imali su 106 slučajeva.

Varaždinska: 1 novi

Iz Stožera Varaždinske županije peiopćili su kako imaju jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o ženi srednjih godine koaj je bliski obiteljski kontakt prethodno zaražene osobe. U vrijeme pojave simptoma bila je u samoizolaciji.

Požeško-slavonska: nema

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je da u toj županiji nema novooboljelih od koronavirusa u posljednja 24 sata. Trenutno imaju pet aktivnih slučajeva zaraze. Tijekom dana će nastaviti testirati kontakte zaraženih i ostale suspektne osobe.

Bjelovarsko-bilogorska: nema

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirana je 41 osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zagrebačka: 4 nova

U Zagrebačkoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježena četiri nova slučaja zaraze, dok je na području županije trenutno aktivno 37 slučajeva, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Od potvrđenih slučajeva, tri su nova u ispostavi Zavoda Velika Gorica i jedan u ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje, stoji u priopćenju.

Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je umrlo.

Šibensko-kninska: 2 nova

U Šibensko-kninskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja. Riječ je o jednoj mlađoj muškoj osobi s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji, koja se nakon pozitivnog testa vratila kući. Druga oboljela osoba je mlađi muškarac koji trenutno boravi na području Vodica, a epidemiološka obrada je u tijeku, javlja Stožer.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 54 uzorka na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 23 osobe. Trenutno je 36 aktivnih slučajeva oboljenja od kojih se jedna osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice.

Sisačko-moslavačka: nema

U Sisačko- moslovačkoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih.

Grad Zagreb: 12 novih

U Zagrebu je zabilježeno 12 novih slučajeva, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Za 40 osoba određena je mjera samoizolacije. Kod četiri novooboljele osobe moguće je izlaganje u noćnom klubu na godišnjem odmoru u Vodicama, Novalji i Makarskoj. Od navedenih, jedna je osoba strani državljanin. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus. U Gradu Zagrebu trenutno je 150 aktivnih slučajeva i 366 aktivnih samoizolacija, napisali su u priopćenju.

Vukovarsko-srijemska: 11 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva. Od toga je šest osoba iz Vinkovaca, jedna iz Županje, dvije iz Andrijaševaca, jedna iz Novih Jankovaca i jedna iz Vrbanje.

Primorsko-goranska: 6 novih

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 6 novih slučajeva, javlja županijski Stožer. Svi su novooboljeli kontakti ranije oboljelih osoba te su bili u samoizolaciji, kažu.

Brodsko-posavska: 5 novih

Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučaja. Ukupan broj zaraženih od početka epidemije s današnjim danom iznosi 180, dok je broj aktivnih slučajeva dvadeset. U samoizolaciji je 75 osoba.

Istarska: nema, jedna pozitivna osoba je preminula

U posljednja 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva koji su pokazali da nema novozaraženih.

Nažalost, jedna osoba je preminula. U Općoj bolnici Pula, od posljedica osnovne maligne bolesti, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, talijanski državljanin koji je bio 1948. godište.

Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 37 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, javlja lokalni stožer. U mjerama samoizolacije nalazi se 116 osoba.

Osječko-baranjska: 6 novih

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba se pokazalo pozitivnima na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka. Četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica.

U KBC-u Osijek kao respiracijskom centru cijele Slavonije i Baranje hospitalizirano je ukupno 25 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru. Jučer je mjera samoizolacije određena za 18 novih kontakata oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 216 osoba.

Virovitičko-podravska: nema

Deveti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih. Od 26 testiranih osoba svi su bili negativni na koronavirus. Broj trenutno aktivnih slučajeva na području županije je šest jer se jedna osoba oporavila, poručili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Broj testiranih od početka epidemije je trenutno 2351. U samoizolaciji se nalazi 49 osoba uključujući i zaražene.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program