Timelapse Google Eartha sada pokazuje promjene na Zemlji od 1984. do danas. Izgleda čudesno

Novi Timelapse uključuje nove i oštrije slike pojedinih lokacija

ZADNJA IZMJENA: stu 30, 2016
Foto: Screenshot

Godine 2013. Google je lansirao Timelapse, projekt Google Eartha koji nam omogućuje da vidimo koliko se Zemlja promijenila zadnjih 30-ak godina. Google je sada unaprijedio Timelapse slikama iz posljednje četiri godine, tako da sad vidimo sve promjene nastale od 1984. pa sve do 2016. godine.

Novi, unaprijeđeni Timelapse uključuje nove i oštrije slike koje nam daju jedinstven pogled na raznolike procese koji su promijenili izgled naše planete, bilo da se radi o uništavanju šuma, kretanju ledenjaka, urbanizaciji ili ratu.

Mogu se vidjeti promjene u Hrvatskoj

Korisnici na karti mogu odabrati bilo koju lokaciju na svijetu kako bi vidjeli promjene nastale tijekom godina, no, kvaliteta slika na pojedinim lokacijama neće uvijek biti ista. Google je na YouTubeu objavio 40 videa koji dočaravaju ono što Timelapse sada može ponuditi korisnicima.

To uključuje proces rekonstrukcije mosta u Oakland Bayu u San Franciscu ili kretanja ledenjaka na Antarktici, a između ostalog na Timelapsu možete pogledati i promjene izgleda pojedinih lokacija u Hrvatskoj, samo morate upisati Croatia.

 

Matej Devčić
Telegram autor
1434 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program