U odvodu jednog kvarta u Pretoriji već danima živi kobra. Stanovnici su na rubu pameti, žele je ubiti kiselinom

Stavili su i kamere u odvode ali ne mogu je naći

ZADNJA IZMJENA: stu. 30, 2016
Foto: YouTube

Stanovnici jednog kvarta u južnoafričkoj Pretoriiji već danima strahuju od otrovne Egipatske kobre koja im se uselila u odvod, piše News 24. Zmija je prvi put viđena u četvrtak u WC školjci u jednom od stanova.

Pozvana je nadležna služba koja je zmiju trebala odstraniti. Kao što se vidi u videu, u tome su gotovo uspjeli, ali je zmija očito zapela za nešto u odvodu, pa se na kraju istrgnula,vratila u školjku i nestala. Od tada nije viđena.

U odvod žele pustiti kiselinu

Stanovnicima naselja je dosta ove jezive igre čekanja pa su odlučili uzeti stvari u svoje ruke. ”Po kvartu se priča o tome da se u odvod pusti vrela voda ili kiselina” rekao je jedan od stanovnika. Iz nadležne službe potvrđuju da zmija još nije nađena, ali da ne gube nadu.

”Moramo i dalje provjeravati hoće li se pojaviti. Stavili smo kamere u odvode u nadi da ćemo ju locirati. Stanovnici se boje i ako je ponovno vide u nekom od stanova ubit će ju, što ja nikako ne želim. Nadam se da je već otišla”, rekao je Barry Greenshields iz službe za kontrolu divljih životinja. Nagađa da kamere nisu snimile zmiju jer je postala manje aktivna, ali vjeruje da će je glad uskoro pokrenuti. ”U jednom će trenutku potražiti neku žabu,” kaže.

Jerko Mihaljević
Telegram autor
683 članka Više o autoru