Život

U varaždinskoj bolnici je kritično. Nedostaje ljudi, mobiliziraju specijalizante i studente

Hitno na 60 dana zapošljavaju medicinske sestre i njegovatelje

28.10.2020., Sisak - U Odjelu za infektivne bolesti sisacke bolnice lijece se oboljeli od COVID-19. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL

U Općoj bolnici Varaždin nastavlja se trend sve većeg broja hospitaliziranih pacijenata zbog Covida-19 i sve manjeg broja dostupnih djelatnika za rad, pa se hitno zapošljavaju medicinske sestre i njegovatelji na 60 dana, priopćili su u petak iz bolnice.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić ističe da imaju 74 pacijenta hospitalizirana zbog Covid-19 bolesti, s teškom kliničkom slikom. „Šestero je u Jedinici intenzivnog liječenja, a ostali su na kisiku, s time da smo pet pacijenata premjestili na našu drugu lokaciju za liječenje COVID-19 pacijenata, u Klenovnik”, dodao je.

122 bolnička djelatnika ‘van stroja’

Ravnatelj Kudelić također je izvijestio da su „iz stroja izbačena“ 122 djelatnika bolnice – 62 pozitivna na koronavirus i 60 u samoizolaciji – a oko polovice tog broja su medicinske sestre.

Zbog nedostatka medicinskog kadra, Opća bolnica Varaždin obratila se Ministarstvu zdravstva sa zahtjevom za mobilizacijom specijalizanata varaždinske bolnice koji su na specijalističkom usavršavanju u klinikama u Zagrebu te medicinskih sestara.

Pozvali su i studente

Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva o mogućnostima provođenja postupka zapošljavanja bez natječaja na razdoblje od 60 dana, i to zapošljavanja medicinskih sestara i njegovatelja, Opća bolnica Varaždin pozvala je sve nezaposlene medicinske sestre sa srednjom školom i prvostupnice da se jave na adresu elektroničke pošte [email protected]

Opća bolnica Varaždin za pomoć se obratila i Sveučilištu Sjever, koje u Varaždinu educira medicinske sestre i fizioterapeute. Pozvali su studente da se pridruže u radu svojim budućim kolegama u bolnici.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu