Vlasnica doma u Delnicama u koji je ušla korona otkrila da je zaraženo još dvoje štićenika, sada ih je ukupno 61

Pet štićenika je hospitalizirano

ZADNJA IZMJENA: ruj 25, 2020
Foto: screenshot N1
Što se upravo događa s koronavirusom:

Koronavirus ušao je u starački dom u Delnicama, od 93 korisnika doma njih 61 pozitivno je. Vlasnica doma, Vinka Legac, kaže kako teških slučajeva nema te da se nada da će sve biti u redu, prenosi N1.

Legac je objasnila kako je prije izlaska pred kamere N1 Televizije temeljito epidemiološki izolirana, bila u obilasku doma zbog čega se i presvukla. Za štićenike kaže da su dobro.

Optimistični su

Kaže kako su štićenici dobre volje: “Oni su jako optimistični, imaju jako blage oblike, jako sam zadovoljna time. Ali, naravno da ne mogu tvrditi da neće biti i težih oblika. Većina pozitivnih štićenika nema nikakvih simptoma”, rekla je.

Ravnateljicu doma reporterka je pitala i koliko je štićenika u bolnici. “Dobili smo informaciju da su svi stabilno, da nitko nije na respiratoru. Sveukupno ih je u bolnici zbog Covida pet. Dvije su osobe otišle zbog nekih drugih bolest, jedna je negativna”, kazala je i dodala kako je dom nekada bio hotel.

Upravo zbog toga, kaže, danas imaju sobe s dva kreveta i velikim brojem kupaonica. “Imamo radne terapije, vježbe, nastojimo da se ljudi što više druže, da žive svoj život, a ne da leže”, kazala je i dodala: “od prvog saznanja da nam je djelatnica zaražena, smanjili smo hodanje”.

Odvojili su zaražene

Legac je kazala i kako su odmah išli zaštititi one zdrave: “Sad kad znamo tko je pozitivan, tko je bio sumnjiv, odvojili smo jedne od drugih”, rekla je i dodala kako je zaraženo pet zaposlenika od njih 32.

Naglasila je i kako ne računa na onako tešku situacija kakva se dogodila ljetos u domu u Splitu: “Ni u kom slučaju! Nadam se jako dobrom scenariju. Kažu da ćemo steći antitijela, da ćemo par mjeseci biti zaštićeni. Čujte, ovo je neminovno u ovakvim ustanovama u kojima se kreće veliki broj ljudi”. Posjeti domu su do daljnjeg zabranjeni.

Željka Orešković
Telegram autor
1214 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program