Ozbiljno shvaćamo sve što ima veze s desertima, zato vam moramo javiti: u Splitu je otvorena nova, ambiciozna slastičarnica

Nalazi se u Tončićevoj ulici, otvorio ju je bračni par koji istoimeni restoran i slastičarnicu već imaju u Trogiru

FOTO: Don Dino

Početkom rujna u centru Splita, u Tončićevoj 2, otvorena je nova slastičarnica: Don Dino. Vlasnici, bračni par Andrea i Grga Barić, pričaju nam da je to, zapravo, samo nastavak biznisa s kojim su prije 14 godina krenuli u Trogiru. Tamo, naime, imaju Don Dino restoran i Don Dino slastičarnicu. Puno ljudi im je, kažu, dolazilo iz Splita, što ih je ohrabrilo da se probaju probiti i u tom gradu.

Sladolede i kolače, tvrde, pripremaju isključivo od vrhunskih sastojaka, bez umjetnih boja, sladila i pojačivača okusa.“Voćem se opskrbljujemo kod malih domaćih OPG-ova, neke od sastojaka nabavljamo i iz inozemstva ako procijenimo da na našem tržištu nisu dovoljno kvalitetni za naše standarde. Imamo i kolače koji prate današnje gastro trendove, bez šećera su i glutena. No opet, i neke tradicionalne, poput trogirske rafiole”, pričaju.

Prostor su uređivali osam mjeseci Don Dino
Sastojke, tvrde, nabavljaju od lokalnih OPG-ovaca i iz inozemstva Don Dino

Autorske torte i 15 vrsti sladoleda

Ponuda im, kažu, ovisi o dostupnim namirnicama. Kuglica sladoleda je 12 kuna, a u ponudi uvijek imaju oko 15 okusa. Neki od okusa koje izdvajaju su Don Dino, odnosno sladoled kuće kojeg rade od, kažu, sto posto sicilijanskog pistacija, kreme od pralina, Nutelle i hrskavih bezglutenskih žitarica. Ponosni su i na Rafiol, sladoled od badema i citrusa te okus Trostruka kava od crne i bijele kava te s preljevom od kave.

Između ostalog, imaju kolače bez šećera i glutena Don Dino
Keksi s pistacijem Don Dino
U u ponudi uvijek imaju jednu bezglutensku tortu, jedan raw kolač te kolače i kekse bez šećera Don Dino

Od kolača su nam spomenuli autorsku Don Dino tortu, košta 26 kuna, a radi se o spoju oraha, vanilin kreme, karamele i čokolade. Torta od maline i bijele čokolade košta 24 kune, kao i od pistacija i čokolade, dok je brownie od tri vrste čokolade 14 kuna. Gospođa Andrea napravila je i dvije nove torte koje su osmišljene isključivo za Split: “Dioklecijan je slična tradicionalnoj Splitskoj torti te Marmont u kojoj smo spojili višnje, badem, vanilin kremu i čokoladu”, pojašnjava. Cijena torte Dioklecijan je 26, a Marmont 24 kune.

Don Dino je sladoled kuće kojeg rade od sto posto sicilijanskog pistacija, kreme od pralina, Nutelle i crunchy bezglutenskih žitarica Don Dino

U ponudi uvijek imaju i jednu bezglutensku tortu, jedan raw (sirovi) kolač i kekse bez šećera. Gosti mogu navratiti svakodnevno od osam do ponoći u prostor u lokal u Tončićevoj koji je uređivao zagrebački studio za dizajn i arhitekturu Stairwell&Loft. Uređenje je, kažu, trajalo osam mjeseci, a ozbiljno su zadovoljni jer su uspjeli očuvati stare kamene zidove.

 

Don Dino nalazi se na adresi Tončićeva 2, u centru Splita Don Dino