Zaražena je teta u vrtiću u Puli. U samoizolaciju sad mora i grupa od 18 djece

Ravnateljica vrtića tvrdi da djeca nemaju simptome, te da su u samoizolaciji zbog prevencije

ZADNJA IZMJENA: kol 13, 2020
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Stožer za civilnu zaštitu Istarske županije ranije danas je izvijestio kako je koronavirus ušao je pulski vrtić u kojem je zaražena jedna osoba. Načelnik Stožera Dino Kozlevac u međuvremenu je otkrio kako je riječ o odgojiteljici, zbog čijeg nalaza će u samoizolaciji kao kontakti biti i vrtićka djeca.

“Točno su odredili da grupa od 18 djece mora biti u samoizolaciji s jednim roditeljem i jedna kolegica. Sad će se pratiti situacija, uzimat će se brisevi po potrebi i vidjet ćemo kako je. Ne očekujem, s obzirom na ono što znamo iz intervjua s osobom, da bi trebalo biti nekih većih problema”, kazao je Kozlevac za HRT.

Krenula na godišnji, pa saznala da je zaražena

Glas Istre, pak, otkriva da je riječ o Dječjem vrtiću u gradskoj četvrti Šijana. Potvrdila je to i ravnateljica Mariza Kovačević. Prema njenim riječima, vrtić i dalje normalno radi, a ostala djeca nisu bila u kontaktu sa skupinom koja je stavljena u samoizolaciju.

“Sve je organizirano tako da su djeca po skupinama odvojena i ne borave u zajedničkim prostorijama i tu se strogo pridržavamo svih propisanih mjera. Odgojiteljica je krenula na godišnji. U međuvremenu su se pojavili simptomi i jučer su nam javili da je zaražena. Nitko od djece nema simptome, ali zbog prevencije i sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo, ostali su kod kuće”, kazala je Kovačević.

Jučer slučaj u Matuljima

Također je dodala kako su u vrtiću odmah provedene sve mjere dezinfekcije, te da ga trenutno pohađa 48 djece.

Slučaj ulaska korone u vrtić zabilježen je i jučer i to u Matuljima, na području Primorsko-goranske županije. Ondje je zbog zaražene zaposlenice samoizolacija određena za šestero djece, tri odgojiteljice te dvije spremačice.

Zdravka Grund
Telegram autor
1750 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program