Isprobala sam trik kako od starog kruha napraviti novi (i stvarno funkcionira)

Za manje od deset minuta uz malo vode i vruću pećnicu imat ćete svježi kruh

Nedavno sam nabasala na užasno jednostavan i genijalan trik – kako stari i osušeni kruh ponovno učiniti svježim i mekanim. Sve što mi treba: stari kruh (bez plijesni, tome ni jedan trik ne može pomoći), malo vode i pećnica. Da, bila sam skeptična. Pa sam ga odlučila isprobati. Rezultat? Stvarno pali.

Otuširajte kruh

Dakle, kako funkcionira? Kruh stavite pod mlaz vode, zapravo morate ga dobro otuširati. Nije važno je li voda hladna ili topla, važno je da kruh stvarno dobro namočite kako bi voda potpuno prodrla u njegovu unutrašnjost. Ja sam se tu, priznajem, malo zeznula. Trebala sam biti hrabrija i polijevati kao luda. Ovako mi je sredina ostala malo suša.

Za desetak minuta gotovo

Nakon tuširanja stavite ga u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na najjače (oko 270 stupnjeva) te stavite peći kruh. Pričekajte šest do sedam minuta, ako je kruh upio jako puno tekućine, bit će potrebno nešto više vremena, oko desetak minuta. Kad ga izvadite iz pećnice bit će kao friški kruh iz pekare (okej, skoro). Postoji samo jedan mali detalj – trebali biste ga što prije pojesti, jer nakon nekih sat do sat i pol, prevara bi mogla biti otkrivena. Naime, nakon ove intervencije kruh se počne dosta rapidno sušiti.