Definirani planovi za idućih 10 godina 'Transformersa', u kina stižu još barem 4 nastavka

Ekipa vrhunskih scenarista tri mjeseca je radila na razvijanju novih projekata

Jedan od vodećih ljudi kompanije Hasbro, velikog američkog proizvođača igračaka, potvrdio je kako će se definitivno snimati još barem četiri nastavka serijala “Transformers”. Stephen J Davis bio je gost na konvenciji Mipjunior gdje je u sklopu jednog panela otkrio neke važne informacije vezane za budućnost ove franšize.

“Upravo smo priveli kraju jedno nezaboravno iskustvo. Odlučili smo da želimo isplanirati idućih deset godina za ‘Tranformers’ franšizu, i zato smo puna tri mjeseca sjedili u sobi i radili na realizaciji tog plana”, rekao je Davis. U toj sobi, prema njegovim riječima, sjedilo je devet najkreativnijih scenarista u industriji pod vodstvom Akive Goldsmana, dobitnika Oscara za film “A Beautiful Mind”.

Možda stižu i spin-off filmovi

Ovo Davisovom izjavom potvrđena je informacija s početka godine kad je u medijima izašlo da studio Paramount planira veliko ekspanziju svijeta Transformersa i da Goldsman vodi ekipu scenarista koji razvijaju nove filmske nastavke i potencijalne spin-off projekte.

Prvi film o auto-robotima izašao je još 1986. godine uz poprilično skromni komercijalni uspjeh. Više od 20 godina kasnije, 2007., pokrenuta je nova franšiza s velikim budžetom na čelu koje je bio redatelj Michael Bay. On je do sad sveukupno režirao 4 filma, koji su se pokazali vrlo isplativima.