Gitarist Metallice izgubio iPhone i skupa s njim preko 250 novih rifova

Kirk Hammett bio je prisiljen oprostiti se od hrpe ideja koje je skupljao mjesecima

Kirk Hammett performs with his band Metallica during the music festival Rock im Park in Nuremberg, Germany, 06 June 2014. The festival continues until 09 June. Photo: Daniel Karmann/dpa
FOTO: dpa Picture-Alliance/AFP/DPA

Ako imate pametni telefon i na njemu držite hrpu važnih podataka, bilo bi pametno da svakih par tjedana napravite sigurnosnu kopiju. Sad vjerojatno mislite kako vam otkrivam toplu vodu, no još uvijek očito postoji veliki broj ljudi koji to ne radi.

Kažem očito jer i gitarist Metallice, Kirk Hammett, je jedan od takvih. On je stekao naviku snimanja ideja za nove pjesme direktno na iPhone. S vremenom je na njemu prikupio oko 250 nikad objavljenih rifova, no onda se dogodilo nešto što on sam opisuje kao “poprilično nezgodno” – izgubio je svoj pametni telefon. To se dogodilo prije gotovo 6 mjeseci i od tad nije bilo naznaka da bi ga mogao pronaći.

“Kad se to dogodilo, bio sam u potpunom bedu nekoliko dana. Ne znam ni sam kako sam ga uspio izgubiti. Negdje sam ga odložio i nestao je. Još uvijek ga pokušavam pronaći. Ovako napamet se mogu sjetiti možda 7-8 rifova, dok su ostali nepovratno izgubljeni. Počeo sam se miriti s činjenjicom da je to tako očito moralo biti i da možda nije bilo suđeno da od tog materijala nastanu nove pjesme”, izjavio je.

Novi album u pripremi

Usprkos ovom problemčiću, Metallica nastavlja rad na svom novom albumu, prvom nakon sedmogodišnje pauze. Hammett ima dosta konfuzan stav o tome kako zvuči novi materijal i na šta ga podsjeća, odnosno ne podsjeća.

“Nove pjesme jako podsjećaju na ‘Death Magnetic’, ali su ipak dosta drukčije u nekim dijelovima. James Hetfield snima jako kul vokalne dionice trenutno, ima sjajne ideje. Dio novog materijala dosta zvuči kao album ‘…And Justice For All’, ali novi projekt u cjelosti neće zvučati tako”, rekao je Hammett, i ostavio nas s 3 upitnika iznad glave.