HBO snima film po kultnom romanu Fahrenheit 451, upravo je izašao teaser

Film je snimljen prema romanu Raya Bradburya, na HBO stiže u svibnju

FOTO: HBO promo

HBO je izdao prvi teaser za svoj novi film Fahrenheit 451, u kojem će glavne likove glumiti Michael B. Jordan i Michael Shannon. Film je adaptacija istoimenog distopijskog romana iz 1953., američkog autora Raya Bradburya, koji se smatra njegovim najboljim i najznačajnijim djelom.

Radnja priče se odvija u bliskoj budućnosti i prikazuje totalitarno američko društvo u kojem su knjige zabranjene, vlasti ih proglašavaju ilegalnima kako bi obuzdale neovisno mišljenje. Zbog toga su oformili poseban odred tzv. Vatrogasaca koji otimaju knjige iz domova građana i javno ih spaljuju na lomačama.

Jordan i Shannon zajedno pale knjige

Michael B. Jordan glumi Guya Montaga, vatrogasca zaduženog za spaljivanje knjiga, koji krene preispitivati ispravnost posla koji obavlja i općenito utjecaja vlasti na ljudske slobode. Michael Shannon će pak glumiti Montagovog zadrtog zapovjednika koji smatra da je jedini način da se među ljudima postigne ravnopravnost kroz vatru i spaljivanje njihova znanja. Redatelj filma je Ramin Bahrani koji je s Michaelom Shannonom već surađivao na filmu 99 Homes za koji je Shannon bio nominiran za Zlatni globus.

Na HBO stiže u svibnju

Osim što će se pojaviti u glavnoj ulozi, Michael B. Jordan je također i izvršni producent, a u sporednim ulogama se pojavljuju mlada glumica u usponu Sofia Boutella (Mumija, Star Trek: Beyond), Lilly Singh, Martin Donovan i Laura Harrier koju smo upoznali u Spider-Man: Homecoming.

Micheal B. Jordan ostvario je prvu zapaženiju ulogu u filmu Creed, spinoffu Rockyja, gdje je glumio sina Rockyjevog protivnika, a kasnije prijatelja, Apolla Creeda. Trenutno ga možemo gledati u našim kinima u ulozi glavnog negativca Erika Killmongera u Black Pantheru. Fahrenheit 451 dolazi na HBO u svibnju.