Keatona su natjerali da ponovno bude Batman u urnebesnom TV gostovanju

Legendarnog glumca su prislili da odglumi svoje najpoznatije uloge iako ih mrzi

Micheal Keaton gostovao je na Saturday Night Live gdje su ga natjerali da postane Batman
FOTO: YouTube

Saturday Night Live je kultna emisija o kojoj, nažalost, znamo premalo. Da, jasno mi je da se radi o kultnoj Američkoj emisiji, ali ovaj show koji se svake subote emitira uživo je u svojih 40 godina proizveo neke od najsmješnijih ljudi svijeta.

John Belushi, Eddie Murphy, Dan Aykroyd, Billy Cristal, Chris Rock, David Spade, Julia Louis-Dreyfus, Tracy Morgan, Will Farrel. To su samo ovi koji mi na prvu padaju na pamet i svi oni su prošli kroz SNL kada su bili na početku karijere, prošli kroz njihovu sobu za pisce o kojoj se u komičarskim krugovima govori kao o poptunom svetištu.

Čudnovati povratak u legendarne uloge

Šteta da nemam prilike pratiti SNL, jer se tu zna naći stvarno genijalnih stvari. Kao, recimo, ove subote, kada je show vodio (redovito dovode goste voditelje) Michael Keaton. Ovo mu je prvo pojavljivanje na Saturday Night Live u zadnjih dvadeset godina i apsolutno su svi očekivali da će u nekom od skečeva odigrati barem jednu od velikih uloga po kojima je poznat (iako je zapravo poznat samo po Batmanu i Bubimiru).

Trenutna postava SNL-a su očito još veći geekovi od mene i još više su htjeli vidjeti Keatona kao Batmana, pa su složili fenomenalan muzički broj u kojem su ga vrlo pristojno zamolili da samo na par minuta opet navuče masku. Stvari nisu išle onako kako su se oni i ja ponadali.

On stvarno je pravi Batman

Iako sama pjesma nije toliko duhovita, treba odati počast Bobby Moynihanu i Taran Killamu, dvojci članova SNL-ove trenutne trupe koji su fenomenalno skinuli opsjednute fanove. Iako im pjesma nije baš uspjela, ovih nekoliko sekundi potpuno ileglano digitalno montiranog Batmana i Bumbimira su urnebesni.

A srce mi se zagrijalo kada sam Keatona čuo kako govori “I’m Batman”. Ponajviše zato što ne zvuči kao Christian Bale koji je sigurno grgljao staklo dok je pokušavao izgovoriti istu rečenicu.