Kingov kultni Pet Sematary definitivno dobiva remake, Paramount objavio tko će ga režirati

Kevin Kolsch i Dennis Widmyer proslavili su se hororom Starry Eyes

FOTO: screenshot

Nakon golemog uspjeha remakea IT, koji je zaradio 653 milijuna dolara, skoro 19 puta više od uloženih 35 milijuna, Paramount kreće s produkcijom još jednog klasika Stephena Kinga. Radit će remake kultnog Kingovog horora Pet Sematary iz 1989., a upravo je objavljeno da će ga režirati Kevin Kolsch i Dennis Widmyer. Duo je široj javnosti postao poznat nakon kampanje na Kickstarteru za njihov horor Starry Eyes o mladoj glumici koju opsjedne sotonska sila i dovodi je do živčanog sloma. Remake će pratiti radnju Kingovog romana.

Originalni Pet Sematary iz 1989. režirala je Mary Lambert, koja je većinu karijere posvetila režiranju dokumentaraca o poznatim glazbenicima poput Madonne, Eurythmicsa i Mötley Crüea, no okušala se i kao redateljica popularnih horor serija poput Tales From The Crypt. Najveći uspjeh joj je ipak Pet Sematary koji prati radnju Kingovog romana u kojem se mlada obitelj useli u kuću tik do groblja kućnih ljubimaca. Neobjašnjiva sila oživljava pokopane ljubimce koji krenu terorizirati novu obitelj.

Očekuje se da će pratiti Kingovu radnju

Lambertin original je bio vrlo uspješan sa zaradom 57 milijuna dolara na uloženih 11. Peterostruka zarada je bila dovoljan poticaj producentima da snime nastavak tri godine kasnije s Edwardom Furlongom, koji se godinu ranije proslavio ulogom u Terminatoru 2, te Anthonyjem Edwardsom koji se proslavio u Top Gunu gdje je glumio Maverickovog nesretno poginulog kopilota Goosea, koji je ipak prilično propao na kino blagajnama.

Zasad se o najavljenom filmu zna vrlo malo, osim da će radnjom pratiti Kingov izvornik.