Red Sonja, onaj blesavi film iz 80-ih koji je s vremenom postao klasik, dobiva remake

Projekt je potaknuo uspjeh Wonder Woman, a najavljuju da će biti drukčiji od originala

FOTO: screenshot

Producentska kuća Millennium Films, koja stoji iza hitova poput The Expendables, Olympus Has Fallen, Hitman’s Bodyguards, ali i nadolazećih Hunter Killer s Gerardom Butlerom te novog Hellboya, sprema se na novi veliki projekt. Financirat će i producirati remake Red Sonje.

Red Sonja je heroina koju su za Marvel 1973. stvorili autor Roy Thomas i crtač Barry Windsor Smith na osnovu romana Roberta E. Howarda, najpoznatijeg kao tvorca Conana. Na filmu se pojavila 1985. u filmu Oscarom nagrađenog redatelja Richarda Fleischera, a glumila ju je Brigitte Nielsen u svojoj prvoj holivudskoj ulozi.

Remake će biti drukčiji od filma iz 1985.

Film je tada u potpunosti propao s tek 7 milijuna dolara zarađenih na kino blagajnama nakon uloženih 18 milijuna. Vjerojatno bi uspjeh bio još manji da partner Red Sonji nije bio Kalidor, tj. Schwarzenegger Usprkos propasti Red Sonja nije razočarala stripofile zbog kojih je film s vremenom postao kultni.

Zbog tog kultnog statusa, Red Sonja bi uskoro trebala dobiti remake. “Planiramo ovaj remake već neko vrijeme, ali čekali smo pravi trenutak. Taj trenutak se pojavio s nevjerojatnim uspjehom Wonder Woman koji je pokazao da je publika željna ženskih heroja”, rekla je Avi Lerner, producentica u Millennium Films.

Usput je dodala da će nova verzija biti drukčija od one iz 1985. s novom radnjom i novim likovima, a sljedeći korak im je pronaći redatelja koji će znati prenijeti njihovu viziju na film.