Konačno je odlučeno tko će biti novi Spider-Man, i nismo sigurni što da mislimo o odabranom glumcu

Studio Sony je htio što mlađeg glumca koji će uvjerljivo odglumiti srednjoškolca

SPIDER-MAN
FOTO: AFP

Mladi britanski glumac Tom Holland biti će novi Spider-Man. Tu vijest potvrdili su Marvel i filmski studio Sony, a zasad nije poznato na koliko filmova se obvezao Holland.

Ovaj 19-godišnji glumac najpoznatiji je po dvije uloge – onoj u mjuziklu “Billy Elliot” i u filmu “The Impossible” u kojem je glumio uz Naomi Watts i Ewana McGregora. Holland je bio jedan od 6 glumaca koji su bili u konkurenciji za novog Batmana, a trojica od njih su Britanci. Iako se očekivalo da će konačni izbor pasti na Asu Butterfielda, Sony je na kraju neočekivano odabrao mladog Hollanda.

Hollandova audicija je bila nevjerojatna

Predsjednik filmskog studija Sony, Tom Rothman, otkrio je i da će novog Spider-Mana režirati Jon Watts. “Razgovarao sam s mnogim redateljima i svi su rekli kako je Jon nevjerojatno talentiran tip koji će definitivno postati velika zvijezda. Što se tiče Spider-Mana, na audicijama je bilo stvarno puno glumaca, no izvedba Toma Hollanda je bila nešto posebno”, rekao je Rothman.

Mladi glumac će se prvi put pojaviti u ulozi Spider-Mana u filmu “Captain America: Civil War” kako bi se propisno predstavio fanovima Marvela, a nakon toga će krenuti sa snimanjem novog samostalnog filma koji bi se trebao pojaviti u kinima na ljeto 2017. Sony i Marvel su odlučili kako će se u tom filmu prikazati Peter Parker u njegovim ranim srednjoškolskim danima, pa su zato tražili vrlo mladog glumca koji će djelovati kao klinac koji je još uvijek u školskim klupama.

Holland će u ulozi pauka superjunaka naslijediti Andrewa Garfielda koji je glumio u “Čudesnom Spider-Manu” 1 i 2.