Kontroverzni projekt Francisa Forda Coppole napokon dobiva filmski život. 'Megalopolis' će biti prikazan na ovogodišnjem Cannesu

U film je uložio 120 milijuna dolara, a razvija ga od 1983. Radnja još uvijek nije poznata

FOTO: IMDB

“Megalopolis”, projekt o kojem legendarni redatelj Francis Ford Coppola sanja već 40 godina i koji je dugo obavijen velom različitih kontroverzi, premijerno će biti prikazan u svibnju u Cannesu.

Coppola je, poznato je, u “Megalopolis” uložio 120 milijuna dolara te ga razvija još od 1983. godine, kad je i napisana prva verzija scenarija. Od tada pa do danas, film je najavljivan pa ostavljan po strani u nekoliko navrata, a čak su neke scene snimljene pa kasnije odbačene.

Redatelj “Kuma” okupio je glumačku ekipu koja uključuje Adama Drivera, Aubrey Plaza i Dustina Hoffmana, a radnja još uvijek nije poznata. Spekulira se, naime, da je u pitanju vrlo kompliciran koncept s različitim elementima, a u opisu stoji da film ima veze s Rimom, političkim ambicijama, genijima i kataklizmičkom budućnošću suvremenog svijeta.

Još nema službenog distributera

Direktor Festivala u Cannesu Thierry Frémaux Coppolu poznaje od 1995. a “Megalopolis” opisuje kao projekt koji je ovaj redatelj “htio ostvariti toliko dugo da je to naposljetku napravio neovisno od drugih i na sebi svojstven način, kao umjetnik”.

Film je u ožujku ove godine prikazan potencijalnim ulagačima, ali od nekoliko studija čiji su predstavnici bili prisutni na projekciji, nitko nije postao službeni distributer. Cannes je idealno mjesto za prikazivanje “Megalopolisa”, gdje je Coppola 1979. za “Apokalipsu danas” pokupio sjajne reakcije.

Ovogodišnji Filmski festival u Cannesu održava se od 14. do 25. svibnja, a za sada je poznato da će biti prikazani filmovi “Furiosa: A Mad Max Sada” Georgea Millera i “The Second Act” Quentina Dupieuxa.