Lijepo smo govorili da je Comic Sans spektakl, evo i u Puli je rasturio

Najboljim filmom proglašen Mali, Comic Sans dobio 6 nagrada

Redakciju Telegrama početkom godine iskreno je oduševio film Comic Cans, pametna i kompaktna komedija Nevija Marasovića; Marasovićev je film osvojio šest nagrada na ovogodišnjem pulskom filmskom festivalu: nagradu publike i pet Zlatnih Arena. Isti broj Zlatnih Arena dobio je i film Osmi povjerenik Ivana Salaja. Nagradu za najbolji film na 65. Puli dobio je Mali Antonija Nuića, dok je Comic Sans dobio nagradu publike s visokom prosječnom ocjenom 4.9.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Marasović, a najboljim scenarijem proglašen je onaj za film Lada Kamenski Sare Hribar. Najboljom glavnom muškom ulogom proglašeno je ostvarenje Janka Popovića Volarića u Comic Sansu, kojeg smo nedavno proglasili ozbiljno dobrim glumcem, a nagradu za najbolji glavnu žensku ulogu dobila je Doris Šarić-Kukuljica za film Lada Kamenski. Najbolja sporedna ženska uloga pripala je Nataši Janjić (Comic Sans), a najbolja sporedna muška Borku Periću (Osmi povjerenik).

Kao što smo napisali nakon premijere: “Comic Sans potencijalno je velik hrvatski film, upravo zato što nije velik; točnije, Comic Sans velik je film jer se ne pokušava prikazati velikim. Comic Sans mogao bi biti prvi veliki film novog razdoblja – film koji napušta ustaljenu paradigmu i komplekse jedne male nacionalne kinematografije, a koji nalažu da se filmovi, osim naracijom, moraju nametati tematikom; da su, od dijaloga, važnije istine; da se, ukratko, filmovi iz manjih i siromašnijih tržišta ne mogu boriti samo kvalitetom svoje priče. Sve to Comic Sans elegantno odbacuje, baš kvalitetom svoje priče”.