Marvelova Jessica Jones vraća se u originalnom strip izdanju pa ćemo lakše pričekati novu sezonu serije

Iz Marvela poručuju da se mnogo toga u njenom životu promijenilo

FOTO: marvel

Marvel je i službeno potvrdio da Jessica Jones u skoroj budućnosti ponovno dobiva svoj vlastiti strip, piše LA Times. Na novoj verziji stripa radit će ljudi koji su bili odovorni i za original – Brian Michael Bendis, Michael Gaydos i David Mack.

Jones je javnosti postala zanimljiva nakon što je na Netflixu osvanula istoimena serija koja je preko noći postala mnogima omiljen Marvelov projekt. Jasno da su se nakon toga svi pitali kad će Marvel ponovno pokrenuti strip. No, zanimljivo je što su u Marvelu novu Jessicu Jones pripremali još i prije nego što se pojavila kao serija na Netflixu.

Serija je, inače, nastala kao adptacija Bendisovog i Gaydosovog stripa Alias koji je izlazio od 2001. do 2004. godine, a zadnji put se kao glavna junakinja pojavila 2006. i to ponovno u Bendisovom stripu, The Pulse. Dobro, kasnije bi tu i tamo znala osvanuti kao neki epizodni lik, no njezina pojavljivanja takve vrste nisu vrijedne spomena.

Dosta se toga promijenilo u životu Jessice Jones

“Mnogo se toga u Marvelovom svemiru promijenilo u proteklih 10 godina”, poručuju iz Marvela. A to osobito vrijedi za Jessicu koja je u zadnjem stripu imala dijete i supruga, bivšeg Avengera Lukea Cagea. “U novoj seriji zateći ćemo je u trenutku kad joj se raspada cijeli svijet. Uopće se nije razvila onako kako mnogi pretpostavljaju. Njezini su se odnosi s ljudima jako promijenili, a polako ćete saznati i kako.”

Naslovnica prvog broja nove serije stripa o Jessici Jones
Naslovnica prvog broja nove serije stripa o Jessici Jones marvel

Jones, koja je privatna detektivka sa zavidnim moćima, u novoj će se seriji stripa vratiti slučajevima koje je počela istraživati, ali ih nikad nije riješila. A čitatelji će vidjeti i kako ju je uloga majke promijenila. “Luke i Jessica su svoje dijete pokušali odgajati u prilično opasnim uvjetima i to će joj promijeniti perspektivu”, otkrio je Bendis. Strip izlazi ove jeseni, a dotad možda dočekamo i obećanu drugu sezonu Netlixove serije.