Najavljena peta sezona serije 'True Detective': režira Meksikanka Issa López, glavni glumci se još ne znaju

López je režirala i četvrtu sezonu serije koja je doživjela uspjeh kod publike, ali koju ne voli originalni kreator serijala

Serija “True Detective” stiže i u petoj sezoni na HBO, piše Variety. Meksička redateljica, spisateljica i producentica Issa López, kreatorica i redateljica četvrte sezone koju gledamo pod naslovom “Night Country”, dirigirat će i petom sezonom serije. López, koja je preuzela vođenje antologijske serije od njezinog kreatora, američkog književnika i scenarista Nica Pizzolatta, već je potpisala ugovor s HBO-om.

Podsjetimo, Pizzolatto se u dogovoru s HBO-om povukao iz projekta nakon treće sezone, a mnogi su fanovi serijala time ostali razočarani. I sam Pizzolatto je na društvenim mrežama kritizirao četvrtu sezonu serije – prvu na koju nije imao nikakav utjecaj.

Ipak, četvrta sezona “True Detectivea”, u kojoj glume Jodie Foster i Kali Reis, američka profesionalna boksačica i glumica, najgledanija je sezona serije dosad, s čak 12.7 milijuna gledatelja na svim platformama. Finalna epizoda sezone, prikazana 18. veljače, privukla je 3.2 milijuna gledatelja na HBO-u, čime je postala najgledanija epizoda sezone. Te brojke gledanosti predstavljaju povećanje od 57% u odnosu na gledanost premijerne epizode, koja je izašla u siječnju ove godine.

‘Suradnja mog života’

“Od samog početka rada na projektu pa sve do objave premijerne epizode, ‘Night Country’ je bila najljepša suradnja mog cijelog kreativnog života”, rekla je López, dodajući kako je HBO potpuno vjerovao u njezinu viziju, zbog čega je rad na toj sezoni serije za nju ispao “ostvarenje sna”.

“Jedva čekam krenuti u petu sezonu”, rekla je također redateljica.

“Issa Lopez je onaj jedinstveni, rijetki talent koji je totalno prikladan HBO-ovom kreativnom duhu”, dodala je Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO-ovog programa i šefica HBO-ovih dramskih serija i filmova.

‘Ogroman uspjeh četvrte sezone’

“Vodila je ‘True Detective: Night Country’ od početka do kraja, nijednom ne odstupajući od svoje vizije, inspirirajući nas kako na stranicama scenarija, tako i iza kamere. Uz nevjerojatne izvedbe Jodie i Kali, ona je zaslužna što je ova sezona franšize doživjela ogroman uspjeh. Presretni smo što je dio naše obitelji,” rekla je Orsi.

U novoj sezoni “True Detectivea”, detektivi Liz Danvers (Foster) i Evangeline Navarro (Reis) istražuju nestanak muškaraca koji su radili na udaljenoj arktičkoj istraživačkoj stanici na Aljasci, a uskoro otkrivaju da se događaji na stanici mogu povezati s jednim od njihovih starih slučajeva.

U novoj sezoni također glume Finn Bennett, Fiona Shaw, Christopher Eccleston, Isabella Star LaBlanc i John Hawkes.

U ovom trenutku, Foster i Reis se ne vežu uz petu sezonu. Od ranije znamo i da “True Detective” mijenja glavne glumce sa svakom novom sezonom.