Veliki broj redatelja odbio je rad na seriji 'True Detective' jer su svi smatrali da je scenarij dosta loš

Čini se da druga sezona nije zadovoljavala kriterije brojnih uglednih redatelja

FOTO: Youtube screenshot

Redatelj David Cronenberg nije baš zadovoljan s drugom sezonom serije “True Detective”. Nedavno je izjavio kako su mu ponudili da režira prvu epizodu nove sezone, no on je odbio jer mu se nije svidio scenarij. “Svjestan sam da su televizijske serije trenutno na vrhuncu popularnosti. Htio sam participirati u tome, no kad su mi lani ponudili da režiram epizodu ‘True Detectivea’ morao sam odbiti jer je scenarij bio stvarno loš”, rekao je Cronenberg.

Čitava prva sezona ove hvaljene HBO-ove serije bila je snimljena pod redateljskom kontrolom sjajnog Caryja Fukunage. S njegovim odlaskom, u drugoj sezoni svaku od sedam epizoda je režirao drugi redatelj. No u pripremnoj fazi ponude su poslane brojnim uglednim redateljima poput Williama Friedkina, Andrewa Dominika i Cronenberga. Svi oni su odbili sudjelovati u tome.

Fukunaga i Pizzolatoo se više ne slažu?

Iako je Fukunaga u drugoj sezoni imao ulogu izvršnog producenta, on sam je priznao kako je njegova uključenost u epizode bila zanemariva. Uz to, rekao i kako mu nitko od ekipe nije poslao prve verzije na uvid a on sam nije imao vremena pogledati gotove epizode jer je bio zaposlen snimanjem filma “Beasts Of No Nation”. Time je pojačao glasine o tome kako odnos između njega i tvorca “True Detectivea”, Nica Pizzolattoa, nije baš najbolji.

“To je sad druga serija s novim likovima i novom pričom. Ja više nisam baš vezan za taj projekt. Da su tu i dalje Matthew McConaughey i Woody Harrelson pratio bi to s puno većim zanimanjem jer bi me zanimalo kud su odveli njihove likove”, rekao je Fukunaga.