Novi film redatelja Ridleyja Scotta bavi se meksičkim narkokartelima (i mogao bi biti dosta uzbudljiv)

Fox je platio 6 milijuna dolara kako bi otkupio prava na knjigu

British film director Ridley Scott poses during a photocall on November 3, 2008 at Hotel Bristol in Paris, for his movie "Body of Lies" starring US actor Leonardo di Caprio. "Body of Lies" will be screened in France from November 5, 2008. AFP PHOTO BORIS HORVAT
FOTO: AFP

Ridley Scott režirat će adaptaciju knjige “The Cartel”. Riječ je o djelu autora Dona Winslowa koje se bavi meksičkom narkomafijom i krijumčarenjem droge koje je ogroman biznis u toj zemlji.

Proces dobivanja prava na ekranizaciju ove knjige bio je dug i napet jer je puno filmskih studija bilo uključeno, i svi su bili spremni ponuditi izdašne svote za njih. Na kraju je najveću svotu ponudio 20th Century Fox, koji je odlučio angažirati Scotta da preuzme ulogu redatelja na ovom projektu.

Knjiga “The Cartel” izašla je u prodaju samo nekoliko tjedana prije nego što je meksički narkoboss Joaquin El Chapo Guzman pobjegao iz zatvora. Taj događaj, o kojem svi još uvijek pričaju, je potpuno neočekivano digao popularnost ove knjige i Hollywood je odmah u tome prepoznao potencijal za dobar film. Radnja “The Cartela” se događa u periodu od 2004. do 2010. kad je rat meksičkih narkokartela bio na vrhuncu, a prati američkog federalnog agenta i operativca jednog kartela koji se međusobno pokušavaju likvidirati.

Leonardo DiCaprio izgubio bitku

Prema nekim izvještajima, 20th Century Fox je za otkup prava platio pozamašnu svotu od 6 milijuna dolara. U tom paketu je dobio i prava na Winslowov stariji roman “The Power of The Dog”, u kojem se pojavljuju isti likovi. Čini se da je angažman Ridleya Scotta bio presudan u ovom poslovnom dogovoru, a jedan od glavnih konkurenata Foxu je bila produkcijska kuća Appian Way, čiji je vlasnik Leonardo DiCaprio. Iako je poznati glumac izgubio ovu bitku, naknadno mu je ponuđena uloga federalnog agenta.

Scott trenutno završava triler “The Martian” s Mattom Damonom u glavnoj ulozi, a DiCaprio je nedavno kompletirao svoj angažman na filmu “The Revenant”.