Prince uskoro kreće na europsku turneju na koju ne vodi bend, već će nastupati sam s klavirom

Izjavio je kako su mu dosadili hvalospjevi kritičara i želi si postaviti nove izazove

LAS VEGAS, NV - MAY 19: Musician Prince performs onstage during the 2013 Billboard Music Awards at the MGM Grand Garden Arena on May 19, 2013 in Las Vegas, Nevada.   Ethan Miller/Getty Images/AFP
FOTO: AFP/AFP

Prince je trenutno u završnim pripremama za svoju europsku koncertnu turneju. Iako još nisu potvrđeni datumi svih koncerata, ekscentrični glazbenik će turneju započeti u Austriji 21. studenog, nakon čega seli u Ujedinjeno Kraljevstvo gdje će odraditi četiri nastupa – u Birminghamu, Glasgowu, Liverpoolu i Londonu.

Kao i sve što radi u svojoj karijeri, Prince je i ovu informaciju medijima otkrio na krajnje neuobičajen način. On je, naime, pozvao grupu novinara iz uglednih europskih medija u svoj studio Paisley Park u Minneaoplisu, gdje je za njih organizirao grupni intervu u trajanju od 2 sata tijekom kojeg su mu novinari mogli postavljati pitanja. Kad su odradili taj dio, počastio ih je kratkim live nastupom, nakon čega su se uputili u noćni klub u kojem se posluživala veganska hrana i isključivo bezalkoholna pića.

Dokazuje svoju kvalitetu live izvođača

Tijekom grupnog intervjua Prince je otkrio kako na europsku turneju kreće sam, bez podrške svog benda (čije su članice, usput rečeno, isključivo žene). Kako sam kaže, na takav potez se odlučio jer mu je postalo dosadno neprestano čitati hvalospjeve o svojim koncertima, te si je odlučio postaviti novi izazov tako da nastupa solo s klavirom. “Već 30 godina usavršavam svoje nastupe, i postao sam stvarno dobar u tome. Zato želim sad probati istu stvar ali uz razliku da ćemo na pozornici biti samo klavir i ja. Takav nastup je ogoljen i čist, i pokazuje stvarnu kvalitetu glazbenika”, rekao je Prince za BBC.

Solaže na klaviru su već duže vrijeme dio njegovih nastupa, i Prince ih koristi kako bi odsvirao neke starije ili manje poznate pjesme. 2002. je izdao album “One Nite Alone”, kojeg je u cjelosti snimio sam, te je odsvirao sve dionice na klaviru.

Prince je početkom prošle godine u Engleskoj odradio mini turneju naziva Hit and Run, koja je također bila netipična; nastupao je samo u malim klubovima, uz to što bi objavio informaciju o koncertu tek nekoliko sati prije samog početka.