Quentin Tarantino i J.J. Abrams planiraju zajednički Star Trek film (i ideju su prezentirali Paramountu)

Sudeći po dosadašnjem Tarantinovom opusu, bio bi to nešto krvaviji Star Trek

FOTO: AP

Quentin Tarantino se izgleda baca u sasvim nove vode. Naime, u suradnji s J.J. Abramsom planira snimiti novi Star Trek film.

Kultni redatelj koji je dosad osvojio dva Oscara za scenarije za Pulp Fiction i Django Unchained, udružio je snage s još jednim velikim imenom Hollywooda, J.J. Abramsom, koji se može pohvaliti s dva Primetime Emmyja za seriju Lost. Zajedno rade na novom Tarantinovom projektu, točnije, novom Star Trek filmu, javlja Hollywood Reporter.

Svoju ideju već su ponudili Paramount studiju

Svoju ideju o novom Star Trek filmu su već ponudili Paramount studiju, koji je producirao gotovo sve filmove i serije iz Star Trek franšize. Quentin Tarantino bi trebao i režirati svoj ponuđeni Star Trek film, što bi sudeći po dosadašnjem opusu ovog specifičnog redatelja moglo značiti da bismo mogli gledati jedan vrlo drugačiji, i vjerojatno krvaviji, Star Trek film.

J.J. Abrams je pak s druge strane zaslužan za reboot franšize svojim filmom Star Trek iz 2009. koji je uveo znatno veću dozu akcije od onog što smo navikli gledati u Star Treku, te usput zaradio i jednog Oscara. Abrams je u istom stilu nastavio i u Star Trek: Into Darkness iz 2013. kojim je pokazao da se snalazi u žanru znanstvene fantastike.

Nakon toga je prešao u “neprijateljsku” franšizu i 2015. režirao Star Wars: Force Awakens, prvi Star Wars film nakon punih deset godina, a upravo radi na Star Wars: Episode IX, posljednjoj epizodi koja bi trebala zaključiti priču o Lukeu Skywalkeru.

Chris Hemsworth vratit će se kao otac kapetana Kirka

Paramount je već objavio da planiraju četvrti Star Trek film u novom serijalu, u kojem bi Chris Hemsworth, svima poznat kao Thor iz Marvelovih superherojskih filmova, trebao reprizirati svoju ulogu oca kapetana Kirka, s kojom nas je upoznao 2009. u Star Treku.

Tim potezom očito će pokušati privući što više gledatelja u kina. Prošlogodišnji Star Trek Beyond u režiji Justina Lina zaradio svega 343 milijuna dolara, unatoč pozitivnim kritikama.

Prije novog Star Trek filma, Quentin Tarantino režirat će po prvi puta film temeljen na stvarnim događajima, a pozabavit će se zloglasnoj Obitelji Manson i ubojstvom Sharon Tate.