Rajko Grlić krenuo je sa snimanjem novog filma 'Ustav Republike Hrvatske'

U glavnim ulogama su Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković i Dejan Aćimović

FOTO: Saša Huzjak/HAVC

Jučer je u Zagrebu u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije počeo prvi dio snimanja dugometražnog igranog filma redatelja Rajka Grlića pod nazivom “Ustav Republike Hrvatske”, prenosi HAVC.

Riječ je o suvremenoj zagrebačkoj priči o troje vrlo različitih ljudi koji žive u istoj zgradi i koje je sudbina, mimo njihove volje, iznenada učinila međusobno ovisnima. Scenarij za film napisali su Ante Tomić i Rajko Grlića, a producent filma je Ivan Maloča. U glavnim ulogama nastupaju Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković i Dejan Aćimović.

Dobro razrađeni likovi

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu ovaj projekt je opisala kao priču o neobičnome paru. “U glavnoj je ulozi gunđav muškarac koji je prisiljen provesti vrijeme s osobom čiji je karakter sasvim suprotna predznaka. Dramaturška potka priče sadrži potencijal komercijalne zanimljivosti”, stoji u njihovom priopćenju.

Koncept samog scenarija ocijenili su kvalitetnim, a likove dobro razrađenima. “Svijet same priče također je uvjerljiv, sukladan klaustrofobičnosti odvijanja radnje u zgradi s jednim stanom. U isto vrijeme priča je zabavna i dirljiva, bez zalaženja u preveliku sentimentalnost. Naposljetku, sa sigurnošću je moguće istaknuti da će ona pronaći svoj put do međunarodne art-house publike upravo zbog univerzalnosti teme o kojoj film progovara”, dodaju.