Nekad je nužno odabrati stranu

Snima se Nightflyers, SF serija prema noveli Georgea R. R. Martina

Syfy je dogovorio suradnju jednim od popularnijih pisaca

FOTO: AFP/AFP

Američka TV kuća Syfy koja nam je donijela između ostalih Battlestar Galacticu, The Expanse i Dark Matter, udružila se s Georgeom R. R. Martinom u pripremi pilota za novu seriju.

Syfy će obraditi Martinovu novelu Nightflyers u formi TV serije, kako doznaje Variety. Nova serija će biti svjetlosnu godinu daleko od Martinove Igre prijestolja po kojoj je najpoznatiji. Doslovno, obzirom da se radnja odvija u dubokom svemiru.

Naime, radnja prati osmero znanstvenika potpomognutih s moćnim telepatom na misiji do krajnjih granica Sunčevog sustava s ciljem da uspostave komunikaciju s izvanzemaljskim civilizacijama. No posada će biti na kušnji nakon što dođe do zastrašujućih i nasilnih događaja na njihovom brodu Nightflyeru.

Syfy sprema i prequel o Supermanu

“Scenarij Jeffa Buhlera savršeno obuhvaća sve elemente ove klasične SF horor priče, i uspješno je prenaša na medij televizije, platformu kojom zaista možemo istražiti dubinu ludila”, izjavio je Bill McGoldrick, potpredsjednik za razvoj scenarija u NBCUniversalu.

Pilot serije već je naručen, no još nije najavljen datum kad će se prikazati. Nightflyers je prva serija u budućem nizu kojim Syfy želi povećati svoju prisutnost na TV tržištu, a među najavljenim novim projektima ističe se Krypton, prequel serija o Supermanu.