Stigao je prvi trailer za najmračniji film o Batmanu koji je ikad snimljen

Radi se o ekranizaciji kultnog stripa Batman: The Killing Joke

Stigao je prvi trailer za film Batman: The Killing Joke. Istoimeni materijal na kojem se film temelji smatra se jednim od najboljih i najkultnijih ikad napisanih tekstova o Batmanu. Priču je napisao Alan Moore, a ilustrirao ju je Brian Bolland, a zbog mračne atmosfere kojom je prožeta svrstava se odmah uz bok Povratku viteza tame.

Osim što se karakterizira jednim od najboljih krajeva kojima je Batman završio, smatra se i jednom od kontroverznijih priča o tom superjunaku. U tom stripu pojavljuje se, naime, Batgirl (a.k.a. Barbara Gordon) koju Joker siluje, fotografira da bi je potom paralizirao. Njezin otac, policajac Jim Gordon, prisiljen je pak kasnije te fotografije gledati. Moore je kasnije priznao da je požalio što je Batgirl ubacio u ovu priču.

Batman: The Killing Joke bit će, inače, prvi film o Batmanu koji je namijenjen za odrasle. A da će film biti mračan vidi se već i po traileru. Njime dominira Jokerov prepoznatljiv smijeh, a prikazuje i konfrontaciju Barbare Gordon i Jokera, kao i onu Jokera i Batmana. No, točan datum premijere ovog filma zasad se još uvijek ne zna.