Umro glumac Stephen Lewis, poznat kao legendarni inspektor Blakey iz popularne britanske serije 'U autobusu'

Lewis je preminuo u domu za starije u Wansteadu, u kojem živi i njegova sestra

FOTO: YouTube

Bitanski glumac Stephen Lewis, najpoznatiji po ulozi inspektora Blakeyja u popularnoj seriji “U autobusu” (On the Buses), snimljenoj 70-ih godina, umro u dobi od 88 godina, objavila je njegova obitelj. Glumac je preminuo jučer ujutro u domu za starije u Wansteadu, istočni London, javlja BBC.

Rođen je u istočnom Londonu 17. prosinca 1926., a glumačku karijeru počeo je u kazalištu Royal Stratford East 1958. godine. U ulozi inspektora Cirila “Blakeyja” Blakea stalno se sukobljavao s lukavim vozačem autobusa Stanom Butlerom (kojeg je glumio Reg Varney) i pritom često izvukao deblji kraj.

Zadržao sjajan smisao za humor

Peter Lewis, glumačev nećak, kazao je da se zdravlje njegova strica postupno pogoršavalo u zadnjih nekoliko godina, ali nije klonuo duhom, naprotiv. “Do samog je kraja imao mnogo smisla za humor”, rekao je Rashid Ebrahimkhan, voditelj doma za starije.

Lewis je u domu bio zadnje tri godine života, a u njemu je boravila i njegova sestra Connie. “Brinuli su se jedno za drugo”, rekao je Lewisov nećak, prenosi Sky News. “Imao je artritis u koljenu, a prije dosta godina liječio se i od raka prostate. Sve to ga je oslabilo, ali do samog je kraja bio duhovit”, dodao je.

https://www.youtube.com/watch?v=bdcEBnOxmQY