Završeno snimanje filma 'ZG80' koji je zamišljen kao predradnja 'Metastaza'

U glavnoj ulozi se ponovno pojavljuje Rene Bitorajac

FOTO: Ljubo Zdjelarević/Kinoteka

Debitantsko ostvarenje redatelja Igora Šeregija “ZG80” svojevrstan je prednastavak filma “Metastaze”. Ovaj film je sniman prema scenariju Ive Balenovića (scenarista “Metastaza”) i Roberta Cukine koji je u radnju uveo elemente stvarnih događaja i likova iz perioda kada je nastajala navijačka skupina Bad Blue Boys, piše HAVC.

Šeregijin film gledatelje vodi u posljednje mjesece predratne Jugoslavije u kojima susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju i Filipa, te upoznajemo neke nove likove koji ih prate na navijačko gostovanje u Beogradu, gdje Dinamo igra protiv Zvezde.

Više od stereotipnog sukoba navijačkih skupina

U svojim dosadašnjim kratkim filmovima mladi redatelj Igor Šeregi već je oblikovao stil prepoznatljiv po autentičnom humoru koji će u ovom filmu biti prisutan unutar navijačkih sukoba i pregršta akcije. Iako “ZG80” donosi priču koja je nastala u vrijeme predratne Jugoslavije, Šeregi vjeruje da će publika u filmu vidjeti više od stereotipnog sukoba između dvaju navijačkih ili nacionalnih skupina.

“Vjerujem da će ovaj film pokazati kako ljubav i strast prema nečemu, apsolutno brišu granice koje nameću nacionalnost, politička oprijedjeljenost ili stupanj obrazovanja, te da usred kaosa svih mogućih zbivanja i sukoba može nastati prijateljstvo. Stoga, ZG80 nije samo još jedan film o surovom svijetu navijačkih skupina. Junaci filma pričaju priču o nostalgiji i prijateljstvu, priču o jednoj sasvim drugačijoj supkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali tadašnju mladež”, rekao je ovaj redatelj za HAVC.

Premijera filma očekuje se iduće godine.