Borussia preokrenula tri gola zaostatka i slavila kod Norvežana, Žilina srušila Athletic

Van Persie je golom u zadnjoj minuti spasio Fenerbahče

FOTO: AFP

U susretima doigravanja Europske lige koji su odigrani u kasnijem terminu Borussia Dortmund je odigrala fascinantnu utakmicu u kojoj je slavila s 4-3 nakon što je gubila 0-3 kod norveškod Odda, a veliku pobjedu je ostvarila norveška Žilina koja je preokrenula dva gola zaostatka i s 3-2 pobijedila španjolski Athletic Bilbao.

Moldavski Milsami, za koji su nastupili hrvatski nogometaši Igor Banović i Karlo Belak, odigrao je 1-1 na svojem terenu s francuskim Saint Etienneom. Bukureštanska Steaua izgubila je na svojem terenu čak 0-3 od norveškog Rosenborga i ostala bez gotovo svake nade za plasman u Europsku ligu, a na svojem terenu su izgubili i švicarski Young Boysi, ali samo s 0-1 od azerbajdžanskog Qarabaga.

Van Persie spasio Fener

Makedonski Rabotnički odigrao je 1-1 na svojem terenu s favoriziranim ruskim Rubinom iz Kazana, a grčki Atromitos poražen je na svojem terenu od Fenerbahčea 0-1. Jedini pogodak za tursku ekipu postiglo je njihovo najveće ovosezonsko pojačanje, Nizozemac Robin van Persie, u 90. minuti.

https://www.youtube.com/watch?v=faJTU6xl8xU

Slovačka Žilina, za koju je hrvatski nogometaš Matej Jelić odigrao cijelu utakmicu, stigla je do velike pobjede 3-2 na domaćem terenu nad španjolskim Athletic Bilbaom i to nakon što je gubila 0-2. Portugalski Belenenses pobijedio je na gostovanju austrijski Rheindorf Altach 1-0, a istim rezultatom je francuski Bordeaux na svojem terenu svladao kazahstanski Kairat.

Southampton razočarao

Do velike pobjede došla je njemačka Borussia Dortmund koja je preokrenula zaostatak od 3-0 i u konačnici slavila s 3-4 na gostovanju kod norveškog Odda. Češka Viktorija Plzen pobijedila je na svojem terenu s 3-0 Vojvodinu. Poljski Lech iz Poznana svladao je mađarski Videoton 3-0, a engleski Southampton je razočarao remijem 1-1 s danskim Midtjyllandom na svojem terenu.

Rezultati svih prvih susreta doigravanja Europske lige

Slovan Liberec (Češ) -HAJDUK (HRV) 1-0
Astra Giurgiu (Rum) -AZ Alkmaar (Niz) 3-2
Dinamo Minsk (Blr) -RB Salzburg (Aut) 2-0
Gabala (Kaz) -Panathinaikos (Grč) 0-0
Ajax (Niz) -Jablonec (Češ) 1-0
Krasnodar (Rus) -HJK Helsinki (Fin) 5-1
Molde (Nor) -Standard Liege (Bel) 2-0
PAOK (Grč) -Brondby (Dan) 5-0
Sparta Prag (Češ) -Thun (Švi) 3-1
Zorja (Ukr) -Legia Varšava (Polj) 0-1
Milsami (Mol) -St.Etienne (Fra) 1-1
Atromitos (Grč) – Fenerbahče (Tur) 0-1
Rabotnički (Mak) -Rubin Kazan (Rus) 1-1
Steaua (Rum) -Rosenborg (Nor) 0-3
Young Boys (Švi) -Karabah (Aze) 0-1
Žilina (Slk) -Athletic Bilbao (Špa) 3-2
Altach (Aut) -Belenenses (Por) 0-1
Bordeaux (Fra) -Kairat Almati (Kaz) 1-0
Odd (Nor) -Borussia Dortmund (Njem) 3-4
Viktoria Plzen (Češ) -Vojvodina (Srb) 3-0
Lech Poznan (Polj) -Videoton (Mađ) 3-0
Southampton (Eng) -Midtjylland (Dan) 1-1