Cico je otišao iz Dinama, a mi podsjećamo na stari Holigin tekst koji je dao naslutiti što će se desiti

"Ovo nema veze s upravom, ovo je moja odluka", rekao je Kranjčar

20.07.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, 2. pretkolo, 2. utakmica, GNK Dinamo - FK Vardar. Trener Dinama Zlatko Kranjcar. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zlatko Kranjčar više nije trener Dinama. Nakon trećeg uzastopnog neuspjeha, 2-5 poraza od Rijeke na Rujevici, podnio je ostavku na svoju dužnost. “Ovo nema veze s upravom, ovo je moja odluka. Rekao sam da ću se maknuti ako ne budem zadovoljan i nesretan”, rekao je.

Dinamo je prije osam dana u Maksimiru izgubio od Osijeka sa 0-1 pretrpjevši tako prvi poraz u NHL na domaćem terenu nakon više od šest godina, da bi u srijedu u susretu 1. kola Lige prvaka izgubio od Lyona sa 0-3.

Zadržao se tek nešto više od dva mjeseca

Kranjčar je 1. srpnja ove godine po treći put stigao na klupu Dinama, ali se ovoga puta zadržao tek dva i pol mjeseca iako je izborio plasman u Ligu prvaka. Bez obzira na taj uspjeh opći je dojam bio kako Dinamo ove sezone igra ispod očekivanja, a prva rezultatska kriza bila je kobna za trenera.

Kranjčar je prvi put na klupu Dinama stigao 1994. godine, te se zadržao do 1996., a drugi je put vodio momčad tijekom 1998. Prije svog trećeg dolaska u Maksimir uspio je 2002. godine sa Zagrebom osvojiti naslov prvaka Hrvatske, a od 2004. do 2006. bio je hrvatski izbornik i vodio je reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Komentar našeg Aleksandra Holige

Nakon devet odigranih kola u ovoj sezoni Dinamo zauzima treće mjesto na ljestvici sa 19 bodova, četiri manje od vodeće Rijeke, a tri od drugog Osijeka, dok četvrtom Hajduku bježi dva boda.

Početkom kolovoza, Telegramov kolumnist Aleksandar Holiga napisao je prilično ekstenzivan komentar o ključnim problemima Kranjčarevog Dinama. Njegov tekst Zašto je Kranjčar podgrijana ajnpren juha, čovjek starih ideja koji ne može pokrenuti Dinamo, koji je dao naslutiti u kojem će smjeru stvari krenuti, možete pročitati ovdje.