Dado Pršo biranim je riječima govorio o hrvatskom pojačanju Celtica

'Šimunović može uspjeti i postati velik igrač kluba', siguran je Pršo

Dado Prso (L) from Glasgow eyes the ball, passing by Ales Urbanek from Artmedia during a Champions League 2005 group H match between Artmedia Bratislava and Glasgow Rangers in Bratislava.

 AFP PHOTO/Jakub Sukup
FOTO: AFP

Dado Pršo, nekadašnji napadač Glasgow Rangersa i jedan od onih koji se u kontekstu hrvatske nogometne reprezentacije obično spominju uz riječ legendarni, ostavio je i dubok trag u klubu s Ibrox stadiona. Njegove riječi u Glasgowu imaju težinu, pa je tako odjeknula i izjava o nedavnom pojačanju iz redova najvećih rivala, o Celticovom Jozi Šimunoviću.

Bivši je Dinamov branič nedavno preselio u klub koji svoje gradske derbije protiv Rangersa, danas drugoligaša, igra pod nazivom Old Firm. Rangersi su, podsjetimo, jedan od najstarijih škotskih klubova, a stečaj ih je prije nekoliko godina preselio u četvrtu ligu. Sigurno se uspinju u društvo najboljih te su u ovom trenutku vodeća momčad druge tamošnje lige s maksimalnim učinkom nakon devet odigranih kola. U trenucima dok je Pršo igrao za klub osvojen je ligaški naslov i ostvarena ukupna pobjeda u Kupu. A, proveo je danas 40-godišnji Hrvat ondje vrijeme od 2004. do 2007. godine, odigrao 123 utakmice i postigao 37 golova za klub.

Kao Bobo Balde

O Šimunoviću, pak, kaže:

“Fizički je jak momak i branič koji je u Hrvatskoj na cijeni. Može uspjeti i postati velik igrač kluba.”

Bobo Balde poslužio je pritom Prši za usporedbu sa Šimunovićem. Dotični je sa Celticom osvojio deset naslova, od čega pet ligaških pa ne čudi zaključak The Scottish Suna da će, potvrde li se Pršine riječi, Šimunović biti dokazano sjajno pojačanje Celtica.