Ovu tučnjavu nogometaša Rangersa i Motherwella istražuje Škotska policija

Veće nerede zaustavili su suci, igrači i osoblje klubova

FOTO: Screenshot

Škotska profesionalna nogometna liga u suradnji sa Škotskom policijom pokrenut će istragu protiv braniča Glasgow Rangersa Bilela Mohsnija zbog udaranja suparničkog igrača i iniciranja možebitnih masovnih nereda na kraju utakmice finala doigravanja za popunu škotskog Premiershipa.

U konačnici je Motherwell zadržao prvoligaški status s ukupnih 6-1 iz dvije utakmice, te će klub s Ibroxa i četvrtu uzastopnu sezonu provesti van borbe za naslov škotskih prvaka.

Samo se htio rukovati

Neredi su započeli kada je branič Rangersa odbio pružiti ruku suparniku Leeju Erwinu po završetku utakmice. Napadača Motherwella to je toliko razljutilo da je u leđa gurnuo Mohsnija, a tuniški reprezentativac “odgovorio” mu je prvo udarcem nogom, a potom i rukom u predjelu brade. Veće nerede zaustavili su suci, igrači i osoblje klubova.

https://www.youtube.com/watch?v=sC7n3VOeqwM

Stotine navijača Motherwella krenule su na travnjak s kojeg ih je na tribine vratila policija.

Kada se situacija raščistila, a pobjednici otrčali počasni krug, došao je red i na izjave aktera. Erwin je svoj postupak pokušao opravdati riječima:

Raskid suradnje

– Htio sam se s njime rukovati i zaželjeti mu svako dobro. Opsovao me je. Odgurnuo sam ga, a on je neprimjereno reagirao. Igrač takvog kluba i te razine natjecanja ne bi se smio tako ponašati, sramoti to i njega i klub.Bili smo bolji, klasu iznad njih.

Pola sata nakon utakmice Mohsni se još uvijek nije smirio. Ugledao je Erwina kako napušta teren, nastavio psovati i pozivati ga na tučnjavu iza parkiranog autobusa. Na kraju je do autobusa otpraćen on sam, vjerojatno i posljednji puta jer je menadžer kluba Stuart McCall potvrdio da mu klub neće produljiti ugovor koji mu krajem sezone ističe.