Dinamo pomilovao Machada. Ostaje u momčadi, no mora platiti 100.000€

Odluka je objavljena na presici na kojoj je bila cijela momčad

FOTO: screenshot

Portugalski nogometaš Paulo Machado ipak ostaje u Dinamu, iako je gledateljima pokazao strednji prst dok je napuštao teren, poručili su na konferenciji za medije zagrebačkog kluba. Machado se još jednom ispričao, a klub ga je kaznio sa 100 tisuća eura zbog neprikladnog ponašanja.

Dinamova press konferencija

Na konferenciji za medije bila je cijela momčad, uključujući trenera Zorana Mamića i Machada. Strateg zagreb ačkog kluba je rekao:”Mi kao klub smo donijeli odluku. Paulo se ispričao, ostat će u budućnosti s nama. Snosit će konzekvence, ali razgovorali smo s kapetanima, sa starijim igračima u svlačionici koji su razgovoarali sa svim igračima, svi su željeli da ostane u klubu. Nanio je štetu sebi, klubu i navijačima, vjerujem da će ponašanjem u budućnosti okrenuti situaciju u svoju korist, pokazati da zaslužuje biti tu. Do sada nismo s njime imali niti jedan problem, bio je jedan od omiljenih likova u svlačionici, sigurni smo da je ovo najbolje moguće riješenje”, prenosi Goal.

[VIDEO] “Napravio sam veliku pogrešku i želim se ispričati navijačima, predsjedniku, treneru, cijeloj momčadi i mojoj…

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 31. srpanj 2015

Novac za humanitarne akcije

Machado se prisutnima obratio sljedećim riječima: “Tu sam jer sam napravio veliku pogrešku, želim se ispričati klubu, navijačima, predsjedniku, treneru, suigračima, ali i svojoj obitelji. Svom ocu koji je imao rođendan kada sam išao doma nakon utakmice, moj sin me pitao zašto sam to napravio… Zahvaljujem suigračima i cijelom klubu na podršci”.

Sto tisuća eura Machadove kazne bit će raspoređen u akcije humanitarnog karaktera.

Podsjetimo, nagađalo se da će Machada izbaciti iz kluba, ali do tog nije došlo, a uzroci tome su navodno i financijski.

Incident protiv Moldea

Podsjetimo, nogometaši zagrebačkog kluba odigrali su tek 1-1 s norveškim Moldeom u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, a osim slabe igre Modrih susret je obilježio i nesportski potez Portugalca u redovima zagrebačkog kluba Machada koji je pokazao gledateljima srednji prst, a nakon toga je sudac njemu pokazao crveni karton.

Portugalac je to učinio dok je napuštao igru u 65. minuti, a s terena je nakon slabe igre ispraćen zvižducima. To ga je očito poprilično isprovociralo, pa se odlučio na vulgarno pokazivanje srednjeg prsta prema publici. Svađati s publikom se nastavio i nakon što je izašao s terena, a smirivati ga je morao član Dinamovog stručnog stožera. Video tog događaja pogledajte OVDJE.

Sudac pokazuje Machadu crveni karton
Sudac pokazuje Machadu crveni karton PIXSELL/PIXSELL