Dinamo u prilično sramotnoj objavi omalovažava veliki Hajdukov uspjeh

Osvrnuli su se na činjenicu da je Hajduk 1950. osvojio naslov bez poraza

FOTO: Screenshot

Zagrebački Dinamo objavio je tekst na svojoj službenoj stranici u kojem se osvrnuo na za njih vrlo uspješnu 2015. godinu. Tom prilikom istaknuli su činjenicu da su do desetog uzastopnog naslova došli bez prvenstvenog poraza. Međutim, iako su napomenuli da to nikome u modernoj Hrvatskoj nije uspjelo, prisjetitli su se da je takvo što za rukom pošlo Hajduku u bivšoj državi 1950. godine.

Dinamo im pomogao

No, autor navedenog članka tom je prilikom poprilično omalovažio taj veliki uspjeh splitskog kluba. Zanimljivo je da je baš Dinamo pobjedom na Crvenom zvezdom pomogao Hajduku da te godine dođe do naslova.

“Počnimo samo sezonom bez poraza kojom je osvojen 10. uzastopni naslov i ujedno dupla kruna. Takav pothvat iznimno je težak u modernom nogometu, a nijedan klub osim Dinama nije ga ostvario u samostalnoj Hrvatskoj. Doduše, Hajduk je u bivšoj državi 1950. uzeo naslov tako, ali to je bilo vrijeme bez ofsajda, gdje se igralo de facto krpenim loptama, te igrači nisu bili profesionalci”, stoji između ostalog na Dinamovoj stranici.

dinamo
Napomenimo samo da su u momčadi Hajduka u kojoj prema autoru gornjih rečenica nisu igrali profesionalci, bili legendarni nogometaši poput Frana Matoševića, Bernarda Vukasa ili Vladimira Beare. Osim što su jedini u Jugoslaviji osvojili naslov bez poraza, najbolji su bili 1952. i 1955. Više o Hajdukovu naslovu bez poraza pogledajte u sljedećem videu:

Screenshot

Iako se Dinamo na kraju članka ogradio od stavova autora, činjenica je da je prilično sramotan tekst objavljen na njihovoj službenoj stranici.