FIFA je (barem privremeno) Realu i Atleticu ukinula suspenziju transfera u sljedeća 2 prijelazna roka

Očekuje se da će klubovi moći registrirati nove igrače tijekom ljeta

Zinedine Zidane s predsjednikom Reala Florentinom Perezom
FOTO: AFP

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) privremeno je Real Madridu i Atleticu ukinula kaznu zabrane registracije novih igrača u iduća dva prijelazna roka.

Podsjetimo, dva su madridska kluba kažnjena zbog kršenja pravila prilikom dovođenja maloljetnih nogometaša. Zabrana se trebala odnositi na ovogodišnji ljetni prijelazni rok i zimski na početku sljedeće godine. No, oba su kluba uložila žalbu, a dok se ona ne riješi, što će vjerojatno potrajati mjesecima, zabrana nije na snazi.

Perezova najava

Ponavlja se tako ista situacija kao s Barcelonom. Katalonci su, podsjećamo, bili kažnjeni identičnom zabranom koja im je istekla ove zime. No, kaznu su uspjeli odgoditi žalbama FIFA-i, a nakon toga i Sportskom arbitražnom sudu (CAS), pa su tako u ljeto 2014. doveli šestoricu novih igrača, uključujući Luisa Suareza i našeg Ivana Rakitića.

Za očekivati je da će se žalbeni proces ponovno otegnuti, pa će Real i Atletico tijekom ljeta vjerojatno moći dovesti i registrirati nove igrače. Posebno je to bitno za Kraljevski klub čiji je predsjednik Florentino Perez najavio osvježavanje momčadi predstojećeg ljeta.