Real Madrid unatoč nadolazećoj suspenziji nikoga neće kupovati, kažu da već imaju najbolje igrače i trenera

Predsjednik Reala smatra da je Fifina kazna Realu velika pogreška

FOTO: AFP

Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Florentino Perez poručio je kako ‘Kraljevski klub’ u siječnju neće dovoditi pojačanja, premda od idućeg ljeta zbog Fifine kazne neće moći trgovati igračima u iduća dva prijelazna roka.

Zidane je najbolji

“Nećemo dovoditi igrače u zimskom prijelaznom roku,” kazao je Perez dodavši: “Naša odluka nema veze s Fifinom kaznom, već zbog činjenice da imamo najbolje igrače i najboljeg trenera – Zidanea.”

Perez smatra kako je krovna nogometna organizacija načinila pogrešku kada je Real kaznila zabranom trgovanja igrača. Fifa je kaznila Real, ali i gradskog suparnika Atletico jer su utvrđene nepravilnosti prilikom transfera i registracije nogometaša mlađih od 18 godina. Također, Atletico je kažnjen s 900 tisuća, a Real s 360 tisuća švicarskih franaka. Klubovi su dobili rok od 90 dana za reguliranje situacije sa svim maloljetnim nogometašima. Međutim, zabrana ne vrijedi za ovaj prijelazni rok.

`FIFA je pogriješila`

“Fifine sankcije su bolne i uvjereni smo kako je Fifa povuka pogrešan potez. Real je oduvijek bio klub koji brine o djeci,” poručio je Realov predsjednik.

Perez je istaknuo i kako će Cristiano Ronaldo i dalje nositi dres ‘Kraljevskog kluba’.

“Ronaldo je najbolji na svijetu i logično je da ga drugi klubovi žele, pa i PSG. Ali, on je naš lider, Di Stefanov nasljednik i ostaje u klubu,” poručio je Perez.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo AFP