Igrači Dinama nakon Fole smatraju da je vrijeme za prvenstvenu pobjedu

Modri su u prva dva kola hrvatskog prvenstva upisali remije Hajdukom i Osijekom

12.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Derbi utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk u prvom kolu MAXtv Prve lige. Marko Pjaca. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U uzvratnom susretu 2. pretkola Lige prvaka zagrebački Dinamo je u srijedu u gostima pobijedio luksemburšku Folu Esch s 3-0, te je prošao u treće pretkolo. Dvostruki strijelac za Dinamo bio je Marko Pjaca (29, 40), a treći pogodak je postigao Marko Rog (75).

– Možda nije bilo lako kako su neki očekivali, ali zasluženo smo prošli dalje. Najgore je igrati utakmice koje si već “debelo unaprijed dobio” i to se još jednom pokazalo u ova dva susreta. Ipak, mislim da smo kvalitetnija momčad od Fole i naš prolaz je zaslužen. Moj golovi? Naravno da sam sretan jer sam pomogao ekipi, no najmanje je bitno tko zabija samo dok mi pobjeđujemo – izjavio je Pjaca.

Nije bilo lako

Arijan Ademi također smatra da je Dinamo zasluženo prošao dalje.

– Naravno da smo svi sretni što smo ostvarili glavni cilj, a to je danas bila pobjeda. Znali smo da smo bolja momčad od Fole, pokazali smo više i potpuno zasluženo idemo dalje. Nije nam bilo lako, znali smo da neće biti nakon 1:1 u Zagrebu, no poveli smo na vrijeme, zabili drugi pogodak prije odmora i tako usmjerili utakmicu u željenom smjeru. Zadovoljni smo, jednu prepreku smo prešli, a sada već razmišljamo o Interu u subotu i potom Moldeu na siguran sam lijepo popunjenom Maksimiru – rekao Ademi. Da je Dinamo bio bolji složio se i Soudani.

Vrijeme za pobjedu u prvenstvu

– Bolja momčad ide dalje i to je onda uvijek zasluženo. U Zagrebu nismo bili pravi i nismo odigrali utakmicu kakvu su naši navijači i mi sami željeli, no zato samo danas pokazali bolju igru, dobili utakmicu i prošli dalje. Dižemo se, vjerujem da ćemo u utakmicama koje dolaze biti sve bolji što će nam itekako trebati jer je vrijeme za prvenstvenu pobjedu, a već nam za tjedan dana u goste dolazi Molde – poručio je Soudani.

Dinamo će u 3. pretkolu igrati s norveškim prvakom Moldeom. Prva utakmica igra se 28. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 4. kolovoza u Norveškoj.