Kostelić vrlo slabo odradio prvu vožnju u talijanskoj Santa Caterini i neće ga biti u drugoj

Nakon prve vožnje vodi Rus Aleksandar Horošilov

FOTO: AFP

Ruski skijaš Aleksandar Horošilov u vodstvu je nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup koji se održava u talijanskoj Santa Caterini.

Horošilov je stazu prošao za 58.33 sekunde i trenutno ima sedam stotinki prednosti pred Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom i deset pred četverostrukim osvajačem Velikog globusa, Austrijancem Marcelom Hirscherom.

Nastavak mučenja

Nažalost, najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić još je jednom vrlo slabo odradio posao. Za Horošilovim zaostaje čak 5.51 sekundu i neće ga biti u drugoj vožnji. Nastavile su se tako Ivičine ovosezonske muke: u Lake Louiseu je bio 54. u superveleslalomu, dok se u Val d’Isereu i Madonni di Campiglio nije uspio plasirati u drugu vožnju slaloma.

Utrka u Santa Caterini je, inače, zamjena za sljemensku Snježnu kraljicu koja se trebala održati danas, ali je otkazana zbog nedostatka snijega u trenutku inspekcije staze. Talijansko skijalište nije bilo sretno za hrvatske predstavnike jer prvu vožnju nisu završili Filip Zubčić i Matej Vidović.