Mamić uoči Osijeka pozvao klubove da se ugledaju na Dinamo i Rijeku

'Stanje u hrvatskom nogometu kompleksno pitanje, ali ne treba se predati'

15.04.2015., Zagreb – Konferencija za medije u GNK Dinamo povodom potisivanja ugovora s mladim igracem Antom Coricem. Zoran Mamic Photo: Petar Glebov/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Vodeća momčad prvenstva, zagrebački Dinamo, u utorak će odigrati utakmice protiv Osijek, a trener Zoran Mamić povodom tog sureta prokomentira je situaciju u hrvatskom nogometu, ali i onu kod njihovih sljedećih protivnika.

– Teško je zamisliti prvenstvo bez Osijeka jer to je klub s velikom tradicijom koji je proizveo puno dobrih igrača. Bila bi to velika šteta za hrvatski nogomet i ako se tako nešto dogodi, bit će teško i za tu regiju – rekao je Mamić nakon čega se osvrnuo na trenutnu situaciju u HNL-u.

Kompleksno pitanje

– Naravno da je stanje u hrvatskom nogometu kompleksno pitanje, ali ne treba se predati. Treba nastaviti raditi i pokušavati jer ako se predaš i ako ne pokušaš nećeš ništa napraviti. Treba dati sve u granicama mogućnosti koje imaš da budeš bolji. Pričali smo već o deset klubova u ligi i naravno da je sigurno bolja liga s manje klubova – dodao je Mamić pa je nastavio.

– Kad bismo odigrali u sezoni 15-ak utakmica onako kako smo odigrali s Rijekom, bilo bi bolje i za nas i za Rijeku i za hrvatski nogomet. Kamo sreće da i drugi klubovi dođu na naš nivo. Sigurno je zdravije i logičnije da drugi klubovi gledaju nas i pokušaju doći na naš nivo, nego da se mi spuštamo na njihov – izjavio je trener Modrih, a za kraj je prokomentirao zašto je preskočio konferenciju za novinare poslije utakmice sa Zadrom.

Konferencija u Zadru

– Htio bih prekinuti nagađanja i reći da nisam bio ljut niti nezadovoljan. Imao sam obaveza i još prije utakmice najavio sam službenim osobama da ću morati otići odmah po završetku utakmice. Bio sam vrlo zadovoljan utakmicom i zasluženom pobjedom protiv Zadra – završio je Mamić.