Zoran Mamić kaže da bi Machado mogao opet zaigrati za Dinamo

'Teško je prijeći preko ovako nečega, ali kažem da imamo ograničene mogućnosti'

27.07.2015., Zagreb - Trener Dinama Zoran Mamic odrzao je konferenciju za medije uoci prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka u kojoj GNK Dinamo igra protiv norveskog predstavnika FK Molde. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon utakmice trećeg pretkola Lige prvaka Dinamo u petak igra protiv Zagreba, a dvoboj je najavio trener Zoran Mamić.

“Očekuje nas gradski derbi protiv momčadi koja nam u zadnje vrijeme zadaje dosta glavobolje. Igraju dobro, vrlo kombinatorni nogomet i morat ćemo biti na visokom nivou ako sutra želimo ostvariti cilj. Bit će promjena u kadru sigurno, a teško je reći koliko. Ćorić će sigurno igrati, a što se tiče ozljeda tek Soudani ima manjih problema”, rekao je Mamić nakon čega se osvrnuo na situaciju s Paulom Machadom kiji se nesportski ponio prema publici nakon što je izviždan.

Kratak razgovor

“S njim smo jučer odradili kratki razgovor gdje sam mu rekao da idućih par dana neće biti u svlačionici dok ne riješimo situaciju. Danas dolazi njegov agent, analizirali smo pravne mogućnosti koje, iskreno, nisu na našoj strani i vidjet ćemo danas” – izjavio je trener Dinama pa je prokomentirao mogući raskid ugovora.
“Teško je prijeći preko ovako nečega, ali kažem da imamo ograničene pravne mogućnosti i moramo izvući optimalno rješenje”, dodaje Mamić. Machado se u međuvremenu ispričao javnosti kao i treneru i igračima.

Neugodan postupak

“Postupak je bio vrlo neugodan i naravno da je bolje što je shvatio što je napravio te se ispričao. Ipak, pitanje je koliko ta isprika može donijeti”, dodaje trener modrih te poručuju da postoji mogućnost da Machado ponovno zaigra za Dinamo. Zoran Mamić je iskoristio priliku pa se podijelio svoje razmišljanje nakon remija s Moldeom.
“Gledao sam utakmicu i sada sam još sigurniji da ćemo u Norveškoj dobiti. Razlog je taj što smo dominirali 90 minuta i u utakmici gdje nismo bili raspoloženi svejedno bili bliže pobjedi. Siguran sam da ne možemo ponoviti takvu ofenzivnu igru i zato sam uvjeren u prolaz”, kaže trener. Potvrdio je i da su Molde podnijele prijavu protiv Tavarela zbog udaranja laktom.

Tužili Tavarela

“Komisija se sastaje u ponedjeljak i ne znamo još hoćemo li moći na njega računati ili ne. Molili smo ako je moguće odluku saznati sutra. Mi? Ne, ne sjećam se da smo ikada tako nekoga prijavili nakon utakmice”, rekao je Mamić te je prokomentirao medijske napise u kojima se spominje dolazak Damira Šovšića

“Hoćemo nabrojati imena svih igrača koji se spominju u medijima da dolaze u Dinamo. Još iz Zagreba ga smatram jednim od boljih veznih igrača u Hrvatskoj, a to potvrđuje i u Lokomotivi gdje je sazrio i izgleda još bolje”, završio je.