Mamić tvrdi da je Hrvatska precijenjena i da on ne razmišlja o klupi reprezentacije

Trenutno razmišlja samo o Dinamu, Lokomotivi i Ligi prvaka

27.07.2015., Zagreb - Trener Dinama Zoran Mamic odrzao je konferenciju za medije uoci prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka u kojoj GNK Dinamo igra protiv norveskog predstavnika FK Molde. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić poručio je tijekom današnje konferencije za medije uoči prvenstvenog ogleda s Lokomotivom kako niti najmanje ne razmišlja o izborničkoj klupi, ali i da nema svojih favorita za tu funkciju. Također, rekao je kako trenutno razmišlja samo o Dinamu, Lokomotivi i Ligi prvaka, ali je odgovorio na pitanje o trenutnoj situaciji u reprezentaciji.

Modrić ne može sam

“Teško je sa strane suditi i komentirati. Žao mi je kada nije dobar rezultat i kolega dobiva otkaz, ali mene kao trenera žalosti da nakon jedne lošije utakmice kao naše protiv Azerbajdžana se sudi je li netko valja ili ne. A lagano je moglo biti 3 ili 4:0 za nas. Naravno, lakše je uvijek promijeniti trenera nego igrače, ali bih volio da svi skupa inače budemo pozitivniji i postavljamo realne ciljeve. Precjenjujemo se, imamo prevelike ciljeve. Imamo igrače u jakim klubovima, ali osim Luke Modrića nitko nije nositelj igre, a priča se kako trebamo biti prvaci Europe i svijeta. To je moguće, naravno da je, ali nije baš realno”, rekao je Mamić, objavljeno je na službenoj stranici kluba.

Prije toga najavio je susret s Lokomovivom koji je na rasporedeu u petak u 18 sati, ali i nadolazeću utakmicu u Ligi prvaka.

Schifo još uvijek nespreman

“Jučer smo se napokon okupili nakon reprezentativnih obaveza. Svi su došli živi i zdrav. Pred nama je još par treninga kako bismo se što bolje pripremili za utakmicu. Schifo neće igrati iako je u treningu, no nakon pauze mora raditi kako bi bio spreman. Mislim da to neće biti niti za Arsenal, ali nakon toga bi polako mogao ulaziti u ritam utakmica. Šovšić osjeća posljedice svoje ozljede i neće igrati, a Ademi će konkurirati, ali vjerojatno neće igrati od početka”, rekao je trener Dinama nakon čega se osvrnuo na Antu Čačića, jednog od kandidata za izbornika.

O Čačiću i Arsenalu

” Ante je izvrstan stručnjak kojeg dobro poznajem, sigurno će kvalitetno pripremiti svoju momčad, ali vjerujem u kvalitetu svoje momčadi”, kaže Mamić. Nakon Lokomotive na Maksimir stiže Arsenal, pa je pitanje koliko će igrači biti koncentrirani na sutrašnji ogled.

” Mi smo već jučer počeli raditi pripremu za tu utakmicu jer jednostavno nemamo vremena primiti se Arsenala nakon Lokomotive. Ipak, naglasak je na utakmici s Lokomotivom jer hrvatsko prvenstvo je najvažnije da uopće imamo priliku igrati Europu”, dodao je Mamić te je nastavio.

Bayern od krvi i mesa

” Realno je očekivati da će ekipe protiv kojih igramo u Ligi prvaka možda biti dominantnije i da ćemo u nekim dijelovima utakmice biti prisiljeni braniti se, ali naša ideja nije povući se i to napraviti svjesno. Želimo igrati, napadati i jednostavno igrati svoj nogomet. Momčad je puna samopouzdanja, a igrači znaju da ako daju sve od sebe onda će biti nagrađeni. Čak i ako ne dođe nagrada barem će znati da su dali sve od sebe što je pošteno. Strah? I igrači Bayerna i drugih klubova su od krvi i mesa tako da toga sigurno neće biti”, poručio je trener Dinama.