Svi talijanski mediji javljaju da je Mandžukićev transfer u Juventus (za 18 milijuna eura) gotova stvar

Hrvatski reprezentativac će zarađivati oko 3,5 milijuna eura na godinu

Italian goalkeeper Gianluigi Buffon (L) reacts with Croatian forward Mario Mandzukic at the end of the Euro 2012 championships football match Italy vs Croatia on June 14, 2012 at the Municipal Stadium in Poznan. The game ended in a draw 1-1.       AFP PHOTO/ DIMITAR DILKOFF
FOTO: AFP

Čini se da će hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ubrzo definitivno postati igrač Juventusa u transferu vrijednom 18 milijuna eura. O transferu su izvijestili svi cijenjeni talijanski mediji, među kojima je i najutjecajnija Gazzetta dello Sport.

Da Mandžukić definitivno odlazi iz Atletica u Juventus napisao je i talijanski stručnjak za transfere Gianluca di Marzio, koji je vrlo dobro upućen u zbivanja oko Juventusa.

Navodno će Juventus Atleticu odmah isplatiti 15 milijuna funti, a preostala tri milijuna će se isplatiti ako se ostvare određeni bonusi. Mandžukić će u klubu iz Torina zarađivati oko 3,5 milijuna eura po sezoni.

Stara dama traži napadača već neko vrijeme

Podsjetimo, već smo pisali da će glavni izvršni direktor nogometnog kluba Juventus, Giuseppe Marotta, otputovati u petak u Madrid gdje je dogovorio sastanak u Atleticu s čijim će čelnim ljudima pokušati dogovoriti transfer hrvatskog reprezentativnog napadača Marija Mandžukića.

Juventus je u potrazi za napadačem već neko vrijeme, a posebice od kada se sve izglednijim čini da klub, i to u smjeru domovine i Boca Juniorsa, napušta argentinski strijelac Carlos Tevez, što je i najavio jedan od članova Uprave kluba Pavel Nedved:

“Vjerujem da je njegova želja povratak kući i čini se da je odluka donesena. Dao nam je mnogo od kada je došao u klub, a u ovoj sezoni niti u jednom trenutku nije se suzdržavao dati maksimum.”

Usmeni dogovor postignut

Iako posljednjih dana stižu oprečne vijesti o Mandžukićevoj budućnosti očito je da Atletico ipak iskazuje spremnost puštanja svog igrača kojeg je lani ugovorno vezao do 2018. godine.

Također, već se danima piše i o usmenom dogovoru kojeg je hrvatski reprezentativac navodno sklopio s torinskim klubom, pa odlazak Marotte u Madrid treba shvatiti službenim početkom pregovora dvaju klubova.

Pregovori kreću s 15 milijuna eura

Uostalom, sam Marotta je označio Mandžukića prvim favoritom u slučaju Tevezova odlaska:

“Pronašli smo zamjenu ukoliko Tevez ode. Ime tog igrača je Mandžukić. Imamo pozitivne naznake o njegovom transferu.”

https://www.youtube.com/watch?v=_zk8N5Ikd1w

Navodno će za strijelca 20 golova u 42 utakmice prošle sezone Juventus Atleticu ponuditi početni iznos u visini od 15 milijuna eura. Na prvu on djeluje prenisko budući da je Atletico prije samo godinu dana za njega Bayernu platio sedam milijuna više i nema sumnje da će se u nadolazećim danima ta cijena (nekoliko puta) korigirati.