Marca piše da bi (nezreli) Alen Halilović mogao postati Xavijeva zamjena

Halilović je jedini igrač Barcelone B spomenut kao mogući Xavijev zamjenik

Croatia's midfielder Alen Halilovic (L) vies with Azerbaijan's defender Maksim Medvedev during the Euro 2016 group H qualifying football match Croatia vs Azerbaijan at Gradski vrt stadium in Osijek, on October 14, 2014. AFP PHOTO/STRINGER
FOTO: AFP

Zabrana kupnje novih igrača mogla bi, pomalo neočekivano, otvoriti vrata Barcelonine momčadi hrvatskom reprezentativcu i članu njene B momčadi, Alenu Haliloviću. Xavi Hernandez u četvrtak će se oprostiti od Barcelone za koju je prvi puta nastupio 1998. godine, te potvrditi da će karijeru nastaviti u Kataru.

Barcelona će izgubiti igrača koji je orkestrirao njenom igrom dugi niz godina i logično je da će zamjenu teško pronaći. U njenim redovima ima igrača spremnih pokušati pronaći se u toj ulozi i zaigrati uz bok Ivana Rakitića, Sergija Busquetsa i Andresa Inieste, a ponajprije su to Rafinha i Sergi Roberto, koji su ostali dužni ove sezone navijačima kluba.

https://www.youtube.com/watch?v=OQzV3Rk5erg

Nije do kraja sazrio

Španjolska Marca podsjeća na još dvije opcije. Prva je Denis Suarez, koji igra na posudbi u Sevilli, a druga Alen Halilović. I dok se za Suareza piše da bi mogao biti spreman ispuniti očekivanja, ali i da bi njegova uloga pritom bila manja, za Halilovića se tvrdi da nije do kraja sazrio u Barceloninoj B momčadi.

https://www.youtube.com/watch?v=OF-NUoo80eo

Ipak, ovaj je španjolski dnevnik hrvatskog reprezentativca spomenuo kao jedinog iz Barcelonine B momčadi, a ne treba zaboraviti i da je Halilović već i prošle godine bio na pripremama s Barceloninim najjačim sastavom.