Milevski se prisjetio neodigranog derbija. Kaže da se ne bi smjeli vratiti u Split da su ga odigrali

Ukrajinski nogometaš ispričalo je da je sve bilo u redu do dolaska Damira Burića

FOTO: PIXSELL

Ukrajinski nogometaš i donedavni član Hajduka Artem Milevski dao je intervju za ukrajinski portal Matchday u kojem se osvrnuo na razloge odlaska iz Splita.

“Sve je bilo u redu dok iz Njemačke nije došao novi trener sa svojim načinom gledanja na nogomet. Predsjednik i sportski direktor dali su do znanja da će naglasak biti na mladim igračima. Kod novog trenera nisam igrao i on me nije vidio kao dio njegove momčadi. Problem je bio moj broj 10 jer je trener tvrdio da u njegovim momčadioma nema mjesta za desetku, tj. da je cijela momčad desetka. Smatram da je to besmislica”, rekao je Milevski, koji je u Hajduk došao dok je trener bio Igor Tudor, ali je njegovim odlaskom za njega krenulo loše.

Oprostio im dugove

“Novac nisam dobivao, a da mi je netko iz kluba rekao da je Hajduk u krizi i da mi treba smanjiti ugovor pristao bih. Novac mi nije toliko bitan, a nakon raskida ugovora oprostio sam klubu 100 tisuća eura”, poručio je Milevski. Za desetak dana, točnije 19. rujna na rasporedu je derbi Hajduka i Dinama, a ukrajinski nogometaš ispričao je kako je izgledao onaj neodigrani na Maksimiru.

“Bili smo u svlačionici gdje smo se spremali za izlazak na teren, a onda je došao sportski direktor i rekao nam da nećemo igrati utakmicu. Nisam odmah razumio o čemu je riječ i mislio sam da ćemo igrati kasnije, ali je na kraju ispalo da dio Hajdukovih navijača nije smjelo biti na stadionu, a oni imaju veliki utjecaj u gradu pa su nam pjasnili da se ne bismo smjeli vratiti u da smo igrali. Kad smo se vratili u Split na stadionu nas je dočekalo desetak tisuća navijača”, prisjetio se Milevski.