U Splitu znaju da je njihovo novo pojačanje Milevski bećar, ali to ih ne zanima

Milevski je prošle sezone bio igrač Splitovog rivala Hajduka

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Proslavljeni ukrajinski nogometaš Artem Milevski novi je igrač hrvatskog prvoligaša Splita u koji stiže nakon što je protekle sezone bio igrač Hajduka. U gradskom rivalu Bijelih zadovoljni su što je Ukrajinac njihov novi igrač, a nije im bitno što on ima reputaciju nogometaša sklonog noćnim provodima.

Preporučio ga trener i bivši suigrač

“Artem nije nepoznanica, ne samo kod nas nego u cijeloj Europi, Odlučili smo se za njega na prijedlog trenera, imamo malo problema na mjestu kojem igra i tražimo rješenja, Zaključili smo da bi ga bilo dobro angažirati, po želji i preporuci našeg trenera, iskreno vjerujemo da je to dobar potez. Svi znate da Artem zna igrati nogomet, to nije sporno. Ima osebujnu karijeru, znamo da je bećar, ali mene to ne zanima, znam da će trener to kontrolirati. Biti ćemo pažljivi s njim, tetošiti ćemo ga, paziti i raditi s njim da u našem klubu pokaže ono najbolje od sebe. Želio bih da bude bećar na terenu, da lomi protivničke igrače, da osvojimo više bodova i da bude više publike na našem stadionu”, prenosi izjavu predsjednika Splita Slavena Žužula klupska stranica.

Ukrajinac je stigao u klub na preporuku trenera i njegovog bivšeg suigrača u kijevskom Dinamu, Gorana Sablića. “Goran je garancija za ovo sve, on ga je preporučio, ne vidim razloga da mu ne damo još jednu šansu da pokaže što zna i može. Vjerojatno je da će dobro doći mladim igračima, da im pomogne u razvoju, da imamo takvu nogometnu legendu na travnjaku”, rekao je Žužul.

`Može dosta toga donijeti`

Trener Sablić misli da će 30-godišnji Ukrajinac puno pomoći njegovoj ekipi. “Vjerujem da nam može dosta donijeti, pogotovo u napadu, da imamo opcije koje mi daju veću širinu u napadu. Vrlo je talentiran, izrazitog smisla za igru i kombinatoriku, takav nam treba. U zadnje vrijeme je bez kluba, ali znam što je radio i kako je trenirao. Vjerujem da će kroz dva ili tri tjedna doći u formu da igra utakmice i da će nam biti od pomoći. Znate, ne tražimo da bude po onom poviku „Arteme povedi nas“, ja sam tu da vodim, on je tu da pomogne mladim igračima te da našoj momčadi pruži kvalitetu više”, rekao je Sablić.

Riječ je dobio i sam Milevski koji priželjkuje uspjeh u novom dresu. ” Imam želju pokazati i dokazati se, opravdati povjerenje. Davati ću maksimum u ispunjavanju zadataka koji budu pred mene postavljeni. Važno je što je trener moj dobar prijatelj, znamo se dugo, želim opravdati njegovo povjerenje kroz dobre igre, odnos i dobar rad, želim se što prije uključiti u momčad”, poručio je.