Neki mediji optužuju Albance da su namjestili utakmicu protiv Armenije

Navodno su platili dva milijuna eura trojici nogometaša i vrataru Armenije

Albania's players celebrate after scoring a goal during the Euro 2016 group I qualifying football match between Armenia and Albania on October 11, 2015 at the Replubican stadium in Yerevan. AFP PHOTO / KAREN MINASYAN
FOTO: AFP

Četiri dana poslije odigravanja utakmice između Albanije i Srbije u medijima tih zemalja još uvijek traju prepucavanja. Srbija je pobijedila 2-0, ali joj to ipak nije pomoglo jer su davno izgubili šansu za odlazak na Europsko prvenstvo. Međutim, Albanija je u nedjelju izborila plasman u Francusku, i to nakon pobjede protiv Armenije.

“Uprkos tome što su nas pobijedili u četvrtak navečer, Srbi mogu uzeti pivo i gledati nas na TV-u. Nisam niti sanjao da je moguće da se ovo dogodi”, rekao je kapetan Lorik Cana u izjavi koju prenose albanski mediji.

Incident u Trani

Vodeći srbijanski mediji cijelo jutro javljaju o skandalima koje su uzrokovali albanski navijači. Osim izvještavanja o incidentima u Tirani i ostalim albanskim gradovima, javljaju i o skandalima na jugu Srbije, točnije u Bujanovcu i Preševu.

“Proslavljajući plasman Albanije na Euro, navijači su u Tirani zapalili srpsku zastavu, a u Bujanovcu i Preševu, njih je nekoliko stotina uzvikivalo : ‘Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji!'”, objavio je Blic.

Namještena utakmica?

Nadalje, u tamošnjim medijjima, uključujući B92, proširila se vijest da je Albanija kupila odlazak na Euro. Naime, svi vodeći mediji prenijeli su informaciju objavljenu na albanskom portalu Oposita.com prema kojoj su Albanci platili dva milijuna eura trojici nogmoetaša i vrataru Armenije kako bi namjestili utakmicu.

https://www.youtube.com/watch?t=2&v=ltgLrfFYiNU

Navode i to da su kvote na pobjedu Albanije pred početak utakmice drastično pale u kladionicama u Londonu, Hong Kongu, SIngapuru, Berlinu i Parizu, dok je istovremeno došlo do velikog rasta koeficijenta na Armeniju. U svakom slučaju, riječ je samo o nagađanjima pa je teško očekivati istragu oko ovog slučaja.