Odbačena je Blatterova i Platinijeva žalba pa istaknuti nogometni dvojac i dalje ostaje suspendiran

Novi je ovo udarac Platinijevim nadanjima da će preuzeti predsjedničko mjesto u Fifi

Blatter i Platini
FOTO: AFP

Žalbena komisija Fife odbacila je žalbu Seppa Blattera i Michela Platinija na odluku o suspenziji u trajanju od 90 dana, potvrđeno je iz Međunarodne nogometne federacije.

Blatter i Platini, Uefin predsjednik kojeg se favoriziralo za preuzimanje Blatterove pozicije prvog čovjeka Fife na izborima zakazanima za 26. veljače, suspendirani su u listopadu u nastavku akcije vezane za korupcijski skandal u krovnoj nogometnoj organizaciji.

Novi udarac za Platinija

Obojica su, podsjetimo, povezani uz prijenos gotovo dva milijuna švicarskih franaka sa Fifinog na Platinijev račun vezano za savjetnički posao koji je Platini obavljao 2002., a za koji je navodno isplaćen devet godina kasnije.

Novi je ovo udarac Platinijevim nadanjima da će preuzeti predsjedničko mjesto u Fifi koja ga neće smatrati kandidatom u slučaju njegove suspenzije i kojem je trenutačno zabranjena bilo kakva aktivnost vezana uz nogomet. Jedina mu je šansa obraćanje Sportskom arbitražnom sudu, no čak i u slučaju da ondje njegova žalba bude uvažena ne postoje garancije da će se moći kandidirati u veljači.