Osijek upravo predstavio novog trenera, Dražen Besek preuzeo prvu momčad

- Došao sam pokušati napraviti pozitivnu stvar u klubu - kazao je Besek

14.06.2015., Osijek - Konferencija za medije u prostorijama NK Osijek povodom predstavljanja novog trenera Drazena Beseka. Potpredsjednik klupa Mirsad Keric.
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dražen Besek novi je trener hrvatskog nogometnog prvoligaša Osijeka. Nakon turbulentne sezone u kojoj je klub uspio sačuvati prvoligaški status, u Osijeku se nadaju da bolji i uspješniji dani dolaze imenovanjem 52-godišnjeg Varaždica na čelo trenera prve momčadi.

– Nisam puno razmišljao nakon što sam dobio poziv jer Osijek ima navijače koji su obveza klubu. Došao sam pokušati, zajedno s navijačima, napraviti pozitivnu stvar u klubu. Hoću li u tome uspjeti, vrijeme će pokazati – kazao je Besek koji se predstavio i igračima s kojima je u nedjelju odradio prvi trening:

Ne brinite, pravedan sam

– Nadam se da ste se dobro odmorili i osjetili pozitivnu atmosferu koja se u posljednje vrijeme događala oko kluba. Ono što će se dalje događati ovisit će o nama i koliko ćemo biti ambiciozni, spremni na odricanje i željni dokazivanja. Mogu vam obećati da ću poštivati samo rad i obvezu prema povjerenju koje mi je klub dao, a to je da se ne ponovi prošla sezona. Ljudi koji me znaju, znaju da sam pravedan. S te strane, ne morate se brinuti, nego voditi računa o sebi i koliko ste spremni.

Besek se trenerskim poslom bavi od 1998. godine i radio ga je u nizu hrvatskih klubova (Varteks, Slaven Belupo, Zagreb…). Posljednje je radne godine provodio u Kini.