Putin kaže da je Blatter pod velikim pritiskom da Rusiji uzme SP 2018.

Rusija je izabrana za organizatora tog natjecanja 2018. godine

FIFA President Sepp Blatter (2nd R) speaks on October 28, 2014 as Russian President Vladimir Putin (2nd L), First Vice Premier Igor Shuvalov (L) and Sports Minister Vitaly Mutko attend a council "Russia 2018"  in Moscow. Blatter on October 28  opposed any boycott of the 2018 World Cup in Russia and backed the huge preparations undertaken by Putin's government for the event. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Bura oko uhićenja dužnosnika u Međunarodnoj nogometnoj organizaciji ne jenjava, a sad se u sve uključio ruski predsjednik Vladimir Putin koji smatra kako se FIFA i njezin predsjednik Sepp Blatter nalaze pod velikim pritiskom kako bi Rusiji oduzeli organizaciju svjetskog prvenstva 2018. godine.

Između Rusije i Fife nema posebnih odnosa

“Kao što znamo FIFA u petak bira novog predsjednika i Blatter ima velike izglede za reizbor. No, on je pod velikim pritiskom s ciljem da se Rusiji oduzme organizacija SP-a. Znamo njegovu poziciju, ali između Rusije i FIFA-e ne postoje neki posebni odnosi,” rekao je ruski predsjednik.

Ruski predsjednik također je istaknuo kako sport i politika moraju ostati odvojeni: “Sport bi trebao imati pozitivne efekte na politiku i morao bi služiti kao dijalog za pomirenje. Vjerujem da je to ispravan stav”, zaključio je Putin.

Prvenstva u Rusiji i Kataru su pod sumnjom

Rusija je izabrana za organizatora SP 2018. godine, kada je i Kataru dodijeljeno domaćinstvo Svjetskog prvenstva četiri godine kasnije.

Švicarska policija je u srijedu ujutro na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara.

Sve o uhićenjima u Fifi pratite OVDJE.