Talijanski mediji tvrde da je Inter jako blizu dovođenja hrvatskog reprezentativca Perišića

Njegov sadašnji klub, njemački Wolfsburg , navodno ga je voljan prodati

16.11.2014., Milano, stadion San Siro - Kvalifikacijska utakmice Italija - Hrvatska za odlazak na Europsko prvenstvo. Ivan Perisic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić vrlo lako bi uskoro mogao postati članom talijanskog Intera, javljaju tamošnji mediji. Njegov sadašnji klub, njemački Wolfsburg , navodno je voljan prodati Hrvata, a talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio tvrdi da su čeklnici talijanskog i njemačkog kluba već otišli daleko s pregovorima.

Prije nekog vremena stvari su izgledale drugačije

Podsjetimo, prije nekog vremena smo pisali da su lijepe riječi koje su iz Intera odaslane na adresu Ivana Perišića prouzrokovale promptnu reakciju Wolfsburga koji ne želi izgubiti jednog od igrača koji je potpisao sjajnu klupsku sezonu u kojoj je osvojen DFB-Pokal i drugo mjesto ljestvice njemačke Bundeslige. Hrvatskom nogometnom reprezentativcu nudi se novi ugovor.

– Perišić je igrač koji nam se sviđa, ali Wolfsburg nije klub koji je u situaciji da mora prodavati igrače – izjavio je nedavno trener milanskog Intera Roberto Mancini i izazvao reakciju njemačkog kluba odlučnog da zadrži svog ofenzivnog veznjaka koji može igrati i na krilnim pozicijama.

Ugovor nakon godišnjeg odmora

Hrvatski nogometaš ugovorno je za Wolfsburg vezan do kraja lipnja 2017. godine, a to će se i produžiti onog trenutka kada se vrati s godišnjeg odmora. Potvrdio je to njemačkim medijima sportski direktor kluba Klaus Allofs koji je naglasio da je iznimno zadovoljan sportskim razvojem tog igrača:

– Krećemo čim se vrati u Wolfsburg. Inicijalne razgovore obavili smo već tijekom sezone.

Perišić je ove sezone nastupio u 24 ligaške utakmice za klub. Postigao je pet pogodaka i šest puta asistirao suigračima za gol.

No, po zadnjim informacijama, ipak se čini da će Perišić nastaviti karijeru u plavo-crnom dresu.